Categorized | Social

Scaune stomatologice pentru toţi elevii din Oradea!

Administrația Socială Comunitară Oradea a dat în funcțiune ieri, două scaune stomatologice care au fost instalate la cabinetul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” şi la cel de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, acestea urmând să deservească toți elevii din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Oradea.

La eveniment au participat viceprimarul municipiului, Ovidiu Mureșan, managerul Spitalului Municipal – Gheorghe Carp, deputatul Florica Cherecheș şi inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean – Daniel Negrean.

În deschiderea evenimentului, care s-a desfășurat la Colegiul Național Mihai Eminescu, directoarea Administrației Sociale Comunitare (ASCO) Oradea, Arina Moș a precizat:

„Administrația Socială Comunitară Oradea și-a propus și chiar a reușit să-și atingă obiectivele asumate în acest an, iar unul dintre cele mai importante era acela de a dezvolta servicii stomatologice gratuite pentru elevii din municipiul Oradea, servicii rămase până în acest moment doar la stadiul de prevenție”.

Începând din 2009, ASCO a preluat cabinetele medicale școlare și cabinetele medicale școlare de medicină dentară din municipiul Oradea, conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

În cadrul instituției existau până în prezent cinci cabinete școlare de medicină dentară pentru care se impunea dotarea cu unituri dentare (scaune stomatologice) și aparatură stomatologică, având în vedere faptul că cele existente s-au casat, ca urmare a uzurii avansate și a expertizei certificate de Centrul Județean de Aparatură Medicală Oradea.

În acest sens, ASCO a achiziționat două scaune stomatologice și aparatura stomatologică necesară dotării a două cabinete stomatologice din unitățile școlare.

Toţi elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Oradea pot beneficia de serviciile medicale stomatologice acordate în cele două cabinete medicale, în mod gratuit, pe bază de programare la numerele de telefon: 0771.052.508 (Colegiul National „Mihai Eminescu”) şi 0771.052.399 (Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult