Categorized | Social

Scaune stomatologice pentru toţi elevii din Oradea!

Administrația Socială Comunitară Oradea a dat în funcțiune ieri, două scaune stomatologice care au fost instalate la cabinetul de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” şi la cel de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, acestea urmând să deservească toți elevii din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Oradea.

La eveniment au participat viceprimarul municipiului, Ovidiu Mureșan, managerul Spitalului Municipal – Gheorghe Carp, deputatul Florica Cherecheș şi inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean – Daniel Negrean.

În deschiderea evenimentului, care s-a desfășurat la Colegiul Național Mihai Eminescu, directoarea Administrației Sociale Comunitare (ASCO) Oradea, Arina Moș a precizat:

„Administrația Socială Comunitară Oradea și-a propus și chiar a reușit să-și atingă obiectivele asumate în acest an, iar unul dintre cele mai importante era acela de a dezvolta servicii stomatologice gratuite pentru elevii din municipiul Oradea, servicii rămase până în acest moment doar la stadiul de prevenție”.

Începând din 2009, ASCO a preluat cabinetele medicale școlare și cabinetele medicale școlare de medicină dentară din municipiul Oradea, conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

În cadrul instituției existau până în prezent cinci cabinete școlare de medicină dentară pentru care se impunea dotarea cu unituri dentare (scaune stomatologice) și aparatură stomatologică, având în vedere faptul că cele existente s-au casat, ca urmare a uzurii avansate și a expertizei certificate de Centrul Județean de Aparatură Medicală Oradea.

În acest sens, ASCO a achiziționat două scaune stomatologice și aparatura stomatologică necesară dotării a două cabinete stomatologice din unitățile școlare.

Toţi elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Oradea pot beneficia de serviciile medicale stomatologice acordate în cele două cabinete medicale, în mod gratuit, pe bază de programare la numerele de telefon: 0771.052.508 (Colegiul National „Mihai Eminescu”) şi 0771.052.399 (Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult