Categorized | Social

Dan Drosu Şaguna a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost ieri gazda decernării ultimului titlu de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, din 2013. Cunoscutul specialist în drept financiar, Dan Drosu Şaguna a primit titlul instituţiei orădene ca urmare a participiării la programele de masterat ale Facultăţii de Drept a Universităţii.

Evenimentul s-a desfăşurat într-o Aulă aproape plină, în prima parte a şedinţei Senatului Universităţii din Oradea. Despre performanţele profesorului bucureştean au vorbit rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, preşedintele Senatului, Sorin Curilă şi directorul Departamentului Drept şi Ştiinţe Administrative, Cristian Miheş.

Rectorul a deschis festivitatea urând „La mulţi ani” tuturor celor prezenţi în sală iar preşedintele Senatului a prezentat comisia care a decis acordarea titlului profesorului bucureştean.

„În ce priveşte trecutul, prezentul şi viitorul colaborării cu Facultatea de Drept, Dan Drosu Şaguna a sprijinit activ facultatea noastră în identificarea de parteneri în domeniul cercetării şi educaţiei.

Demersurile sale au dus la derularea unor proiecte comune între Facultatea noastră şi Institutul Notarial Român, participarea unor cadre didactice la activitatea comisiilor de examen pentru admitere şi definitivat în profesia de notar public, fiind şi membru în Colegiul ştiinţific la Fascicula Drept din Analele Universităţii din Oradea”

a spus în Laudatio, Cristian Miheş.

Prof. univ. dr. Dan Drosu Şaguna este o personalitate care s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul dreptului financiar, de-a lungul a peste patru decenii, care i-a adus un prestigiu ştiinţific recunoscut de comunitatea academică din ţară şi nu numai.

Nu este mai puțin importantă activitatea profesională și managerială pe care Dan Drosu Șaguna a desfășurat-o în cadrul Curții de Conturi a României.

În ce priveşte lucrările, profesorul are peste 69 de studii și articole publicate în reviste de specialitate. De asemenea, a susținut 35 de comunicări la colocvii, simpozioane și sesiuni științifice naționale și internaționale și peste 100 de comentarii, note, cronici și recenzii la acte normative, documente și lucrări de specialitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult