Categorized | Social

Dan Drosu Şaguna a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost ieri gazda decernării ultimului titlu de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea, din 2013. Cunoscutul specialist în drept financiar, Dan Drosu Şaguna a primit titlul instituţiei orădene ca urmare a participiării la programele de masterat ale Facultăţii de Drept a Universităţii.

Evenimentul s-a desfăşurat într-o Aulă aproape plină, în prima parte a şedinţei Senatului Universităţii din Oradea. Despre performanţele profesorului bucureştean au vorbit rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, preşedintele Senatului, Sorin Curilă şi directorul Departamentului Drept şi Ştiinţe Administrative, Cristian Miheş.

Rectorul a deschis festivitatea urând „La mulţi ani” tuturor celor prezenţi în sală iar preşedintele Senatului a prezentat comisia care a decis acordarea titlului profesorului bucureştean.

„În ce priveşte trecutul, prezentul şi viitorul colaborării cu Facultatea de Drept, Dan Drosu Şaguna a sprijinit activ facultatea noastră în identificarea de parteneri în domeniul cercetării şi educaţiei.

Demersurile sale au dus la derularea unor proiecte comune între Facultatea noastră şi Institutul Notarial Român, participarea unor cadre didactice la activitatea comisiilor de examen pentru admitere şi definitivat în profesia de notar public, fiind şi membru în Colegiul ştiinţific la Fascicula Drept din Analele Universităţii din Oradea”

a spus în Laudatio, Cristian Miheş.

Prof. univ. dr. Dan Drosu Şaguna este o personalitate care s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul dreptului financiar, de-a lungul a peste patru decenii, care i-a adus un prestigiu ştiinţific recunoscut de comunitatea academică din ţară şi nu numai.

Nu este mai puțin importantă activitatea profesională și managerială pe care Dan Drosu Șaguna a desfășurat-o în cadrul Curții de Conturi a României.

În ce priveşte lucrările, profesorul are peste 69 de studii și articole publicate în reviste de specialitate. De asemenea, a susținut 35 de comunicări la colocvii, simpozioane și sesiuni științifice naționale și internaționale și peste 100 de comentarii, note, cronici și recenzii la acte normative, documente și lucrări de specialitate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult