Categorized | Social

Duminică de vis în Familia „Don Orione”!

Elevii de la Liceul „Don Orione” din Oradea, împreună cu copiii şi tinerii de la Oratoriu şi Scout au susţinut duminică un program bogat în colinde şi scenete specifice Sărbătorii Naşterii lui Isus Cristos. La final, Moş Crăciun şi-a făcut apariţia împărţind sute de cadouri pentru copii.

În deschiderea evenimentului care a avut loc la Centrul „Don Orione” din Oradea preotul Mihai Fechetă a adresat salutul şi urările de mai bine tuturor celor prezenţi, dar mai ales copiilor care s-au pregătit cu multă dragoste pentru a vesti tuturor naşterea Pruncului Isus.

Primii care au anunţat această veste a fost grupul oratoriului „Don Orione” cu colinde de Crăciun. Au continuat să aducă vestea cea mare copiii de la Scout, „Lupișorii și mămăruțele” care au prezentat un scurt moment artistic exprimat prin dans, având ca temă principală „Legenda Bradului de Crăciun”, fiind urmaţi de grupa celor mai mici vlăstare de la Scout, „castorii”, îndrumați de Alina Vâşcan şi Alexandra Halasz, copii care au încântat cu dansul, poezia şi colindul lor.

Au mai urcat pe scenă micuţii de la clasele pregătitoare A şi B, elevii din clasele a I-a, a II-a, a III-a, a V-a, a VI-a şi a VIII-a care au recitat poezii, au dansat şi au jucat în mai multe scenete de teatru cu subiect biblic.

Corul Liceului „Don Orione”, format din elevi ai claselor gimnaziale şi liceale, sub îndrumarea profesoarei Nicoleta Arendaş, au interpretat colindele: Flori dalbe, Noi în seara de Crăciun, Legănelul lui Isus, O ce veste  Minunată, Cerul şi Pământul, E ajun de Crăciun, Îngerii-n a noastre plaiuri şi În seara de Crăciun.

Pornind de faptul că în lumea contemporană, valorile devin tot mai relative, prin piesa pusă în scenă de elevii clasei a VII-a sub îndrumarea profesoarei Ioana Rittinger „Nu-l putem vedea pe Isus” părinţii şi profesorii au putut descoperi cum lucrurile de zi cu zi, fără importanţă, umbresc adevăratul mesaj al Crăciunului: nu bogăţiile materiale, ci acele ale spiritului sunt cele care contează.

După aceste momente, Grupul „Reparto” coordonat de Alexandru Ion şi Luci Iluţa au pus în scenă un montaj numit „Bucuria Nașterii”, urmat de grupul „Noviciat” cu o scenetă prin care au vrut să scoată în evidenţă faptul că, cel mai adesea oamenii uită ce înseamnă cu adevărat Crăciunul şi se axează pe lucruri materiale când de fapt Pruncuşorul Isus se află chiar în faţa lor cu toate harurile necesare.

Au urcat pe scenă şi cei mai mari dintre scoutişti, grupul „Clan-Foc”, care a prezentat o scenetă bazată pe lipsa cooperării şi implicării oamenilor mai ales în preajma Crăciunului. Vestea Naşterii lui Isus a fost adusă şi de membri Consiliului Elevilor „Don Orione” care au prezentat un scurt filmuleţ cu o acţiune caritabilă prin care au arătat ce înseamnă a dărui şi câtă bucurie poate aduce orice gest frumos de iubire, unor oameni cu care soarta nu a fost atât de darnică.

Tot ce s-a adunat din vânzarea unor statuete precum şi din Cutia de Crăciun a elevilor sau a credincioşilor de la biserică, tasul şi alte donaţii vor ajunge la victimele din Filipine prin intermediul preoţilor Orionini de la Manila.

Evenimentul s-a încheiat cu o surpriză, Moş Crăciun dăruind peste 400 de pacheţele la toţi copiii cuminţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult