Categorized | Social

Burse pentru 17 elevi talentaţi din partea Rotary Club Oradea

Rotarienii orădeni au premiat şi la acest final de an 17 copii cu rezultate deosebite la învăţătură. Acţiunea, aflată la a VIII-a ediţie, a avut loc luni, în cadrul şedinţei Rotary, şi a constat în acordarea de burse de 1.000 de lei pentru elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură dar cu o situaţie materială dificilă.

Fiecare dintre cei 17 copii a obţinut premii importante la olimpiade din diverse domenii.

„Bursa, în valoare de 1.000 de lei, pe care o dăruieşte Rotary Club Oradea fiecarui elev, înseamna un sprijin şi o încurajare pentru a obţine în continuare rezultate excepţionale la învăţătură şi facilitarea accesul tinerilor la formare”

susţine Ioan Lezeu, preşedintele Rotary Club Oradea.

Banii acordaţi premianţilor provin din fondurile adunate cu ocazia recentului bal de caritate 2013 al Rotary Club Oradea.

Selecţia celor 17 elevi s-a făcut la recomandarea dascălilor, bursele şi dimplomele fiind acordate luni seara, în cadrul şedinţei Rotary.

Elevii au fos invitaţi în faţa spectacorilor pentru a se prezenta şi a menţiona şcoala în care învaţă precum şi domeniul în care au obţinut cele mai bune performanţe.

Gestul rotarienilor este de apreciat, mai ales că acesta a devenit o tradiţie, bursele fiind acordate în fiecare an.

Pe lângă aceste burse, membrii Rotary Club vor mai dona o sumă importantă de bani noului Centru pentru copiii cu dizabilităţi „Pyramid Learnig Center” din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult