Categorized | Cultură

Ultima expoziţie din 2013 la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea

Ultima expoziţie organizată în acest an la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea va fi alcăită din lucrările acceptate şi premiate la Salonul international „Premfoto” 2013 şi urmează să fie vernisată vineri, 20 decembrie 2013, la ora 18:00, în Galeria din Piaţa 1 Decembrie Nr. 12.

Pentru această ediţie a Salonului Internaţional organizatorii au primit 628 de imagini din Bangladesh, China, Germania, Irlanda, Serbia, Spania, Republlica Moldova, România şi Ungaria.

Juriul internaţional format din artiştii fotografi Marcello Materassi (Italia) preşedintele juriului, Georg S. Holzamnn (Germania), Cătălin Anastase (Australia), Paul Bock (S.U.A) şi Constantin Dancoglu (Romania), au selecţionat pentru Salon 98 de lucrări alb-negru şi color în patru secţiuni.

Din lucrările acceptate au fost premiate un număr de 32 de imagini. Cele două trofee de cristal au fost acordate la secţiunea experiement artistului fotograf Ede Tordai din Târgu Mureş.

La secţiunea  „Fotografie stradală” cele două trofee „Premfoto” au fost acordate ariştilor fotografi Bogdan Cristel din Bucureşti şi lui Ovi D. Pop din Oradea, iar la secţiunea portret cele două trofee au revenit artiştilor fotografi Grigore Roibu din Deva, respectiv Adela Lia Rusu din Oradea.

Cele două trofee de cristal la secţiunea „Eseu” au fost acordate artiştilor fotografi Alexandra Fira din Craiova şi lui Adela Lia Rusu din Oradea. Cele 24 de plachete „Premfoto” au fost acordate artiştilor fotografi din Bangladesh, Spania,  România şi Ungaria.

În cadrul vernisajului vor fi înmânate premiile oferite de organizatori constând din trofee şi plachete, respectiv va fi lansat catalogul CD al Salonului Internaţional realizat în cadrul Proiectului Cultural  finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Rock Filarmonicii Oradea, Alexandrina şi Florian Chelu. Salonul va fi deschis oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art” Oradea.

Ultima  expoziţie organizată în acest an va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 12 ianuarie 2014, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, intrarea fiind gratuită.

Galeria „Euro Foto Art” a găzduit în acest an un număr record de 21 de expoziţii de artă fotografică din Bangldesh, Federaţia Rusă, Serbia, România şi Ungaria, respectiv singurul salon din Europa, „Eurofotoart”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art” în parteneriat cu Reprezenţa Comisiei Europene în România şi Biroul de Informare al Parlamentului European, sub patronajul Ministerului Culturii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult