Categorized | Social

Pasajele supraterane de pe şoseaua de centură vor primi finanţare guvernamentală

Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, indicatorii tehnico-economici în vederea realizării celor două pasaje supraterane de pe şoseaua de centură a municipiului Oradea, din zona străzilor Ciheiului şi Nojoridului.

Finanţarea celor două obiective de investiţii se va realiza din bugetul de stat, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) fiind de 35,5 milioane lei pentru pasajul din zona străzii Ciheiului, respectiv de 30 de milioane de lei pentru pasajul din zona străzii Nojoridului. Durata de realizare a celor două pasaje este de 24 de luni.

Primăria Oradea a primit, în primăvara acestui an, acordul oficial al Comisiei Europene pentru construcţia celor două pasaje supraterane peste drumul de centură al municipiului, respectiv pasajul din zona străzii Ciheiului şi cel din zona străzii Nojoridului, cele două proiecte aflându-se în lista proiectelor de rezervă aprobate pentru POST 2007-2013.

Reprezentanţii primăriei au depus la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale documentaţiile tehnice pentru aceste proiecte, CNADNR realizând procedurile de licitaţie pentru realizarea celor două pasaje.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult