Categorized | Social

Pasajele supraterane de pe şoseaua de centură vor primi finanţare guvernamentală

Guvernul României a aprobat, săptămâna trecută, indicatorii tehnico-economici în vederea realizării celor două pasaje supraterane de pe şoseaua de centură a municipiului Oradea, din zona străzilor Ciheiului şi Nojoridului.

Finanţarea celor două obiective de investiţii se va realiza din bugetul de stat, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) fiind de 35,5 milioane lei pentru pasajul din zona străzii Ciheiului, respectiv de 30 de milioane de lei pentru pasajul din zona străzii Nojoridului. Durata de realizare a celor două pasaje este de 24 de luni.

Primăria Oradea a primit, în primăvara acestui an, acordul oficial al Comisiei Europene pentru construcţia celor două pasaje supraterane peste drumul de centură al municipiului, respectiv pasajul din zona străzii Ciheiului şi cel din zona străzii Nojoridului, cele două proiecte aflându-se în lista proiectelor de rezervă aprobate pentru POST 2007-2013.

Reprezentanţii primăriei au depus la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale documentaţiile tehnice pentru aceste proiecte, CNADNR realizând procedurile de licitaţie pentru realizarea celor două pasaje.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult