Categorized | Sport

FC Bihor s-a reunit cu gândul la sezonul viitor

După pauza de iarnă, jucătorii echipei de fotbal FC Bihor au revenit  marți, 14 ianuarie 2014, la antrenamente, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, unde au făcut cunoștință și cu noul staff tehnic format din antrenorul Alexandru Pelici și secundul Roberto Ivan. Nu a lipsit nici preşedintele clubului, Şerban Morcan şi nici Dumitru Voloşeniuc, unul dintre membrii Adunării Generale a Asociaţiilor.

Ambii antrenori au spus că se bucură să lucreze la un club cu tradiţie şi că speră ca în jumătatea de sezon care a mai rămas să ducă formaţia cât mai sus în clasament iar în sezonul viitor să atace chiar promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării.

„E o bucurie și o onoare pentru mine să fiu solicitat să lucrez la un club de tradiția lui FC Bihor. Sper ca să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Suntem conștienți la ce muncă ne înhămăm, știm că nu va fi ușor, dar venim să încercăm să facem treabă, știm că așteptările publicului din Oradea sunt mari și sperăm să ne ridicăm la nivelul acestora.

Nu sunt adeptul cuvintelor mari sau a promisiunilor aruncat doar de dragul de a face promisiuni la început de drum. Ce pot să promit e doar că ne vom dat toată silința și toate eforturile care vor fi necesare pentru a reuși să ridicăm echipa de acolo de unde este”

a declarat noul antrenor principal, Alexandru Pelici.

Pelici va fi ajutat de pe bancă în noua stagiune de secunzii Călin Cheregi și Roberto Ivan, dar și de antrenorul cu portarii Florin Berța. De la reunirea de marți a lipsit doar Călin Cheregi, aflat la București, unde își susține examenul pentru „licența plus”.

„Este o revenire pentru mine după aproape 9 ani, am mai fost aici într-o perioadă ceva mai bună a clubului, după care a venit aceea cădere.

Am semnat pe un an și jumătate ceea ce înseamnă că dorim anul acesta să îndeplinim un prim obiectiv, iar anul următor să încercăm să ducem această echipă acolo unde îi este locul și anume, în liga I.

Știm că sunt iubitori de fotbal în acest oraș, știm că sunt dornici de un fotbal de calitate, sunt dornici de Divizia A și sperăm să aducem Divizia A la Oradea”

a declarat antrenorul secund Roberto Ivan.

Pascariu, Străuț și Cigan, noile achiziţii

 

Înainte de primul antrenament al jucătorilor, președintele clubului, Șerban Morcan, i-a prezentat presei pe cei trei nou veniți în staff, antrenorul cu portari, Florin Berța, reîntorcându-se la Oradea, după o pauză de șase luni.

„Și eu sunt după o revenire de șase luni la FC Bihor. Mă bucur că am din nou șansa să lucrez aici la un club de asemenea valoare, cu atât mai mult mă bucur că o să colaborez din nou cu Alexandru Pelici.

Ne cunoaștem de la Sibiu, am mai colaborat, ceea ce e cu atât mai bine pentru noi. Sper să facem treabă și să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le propunem”

a declarat Florin Berța.

La prima strigare din noul an au răspuns prezent 28 de jucători, dintre care trei portari. Au fost prezenți și cei trei fotbaliști transferați în această iarnă, Pascariu, Străuț și Cigan, dar și atacantul Sergiu Pop, venit în probe.

Lotul de jucători care a fost prezent la reunire i-a cuprins pe Mădălin Smaranda, Călin Fildan și Alin Sălăjan – portari, Dorin Mihuț, Sebastian Sfârlea, Cristian Cigan, Ciprian Străuț, Claudiu Pascariu, Denis Nichita, Cosmin Letan, Sebastian Ianc, Florin Lazăr, Sergiu Bactăr, Adam Achim, Andrei Haș, Ovidiu Bic, Adrian Petricău, Ionuț Ban, Adrian Hadăr, Florin Pop, Răzvan Lupu, Mădălin Popa, Lukacs Raymond, Lukacs Zsombor, Lorincz Norbert, Bogdan Mintaș, Valentin Petricău și Sergiu Pop – jucători de câmp.

Antrenorul promite să scoată maximum din ce are la îndemână

 

În această săptămână, jucătorii orădeni vor efectua antrenamente mai ușoare, de reacomodare cu efortul, timp în care vor efectua și vizita medicală, urmând ca din data de 20 ianuarie să intre în cantonament, la Băile 1 Mai, unde vor sta până pe data de 31 ianuarie.

În acest interval vor avea loc și primele jocuri amicale, prima dispută din noul an fiind programată pe 26 ianuarie, cu FC Botoșani.

Tot în cadrul cantonamentului, pe 28 ianuarie, va avea loc jocul cu FC Hidișel, iar pe data de 31, cu Crișul Sântandrei. Celelalte șase partide din seria amicalelor din această iarnă vor avea loc în februarie, la un interval de 3-4 zile, cu adversarii desemnați deja, Național Sebiș, CS Ineu, CSM Rm. Vâlcea, ACS Poli Timișoara, CS Oșorhei și CSC Sânmartin.

Antrenorul Alexandru Pelici este mulțumit de programul jocurilor de pregătire și spune că doar cei care își merită locul în echipă vor juca, nimeni nefiind dinainte titular.

„Se spune că e ușor să antrenezi când ai posibilitatea să îți aduci jucătorii pe care îi dorești, dar valoarea unui antrenor se arată atunci când scoate maximum din ceea ce are la îndemână și sperăm să reușim acest lucru cu jucătorii pe care îi avem la dispoziție”

a mai declarat noul tehnician principal al orădenilor.

Acesta a dat de înțeles că nu se mai anunță transferuri spectaculoase în această iarnă.

Liga a II-a se va relua pe data de 1 martie, când FC Bihor va juca acasă, cu Gloria Bistrița.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult