Categorized | Cultură

Orădenii au serbat 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Aniversarea a 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu a fost marcată miercuri, 15 ianuarie, la statuia poetului, printr-un spectacol omagial. Orădenii au fost prezenţi în număr mare la această sărbătoare, care este totodată şi Ziua Culturii Naţionale.

Înainte de spectacolul omagial, la ora 10.00, la statuia lui Mihai Eminescu au recitat poezii şi au cântat elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” care mai apoi au participat la Muzeul „Aurel Lazăr” la o prelegere ţinută de istoricul Blaga Mihoc.

De la ora 12.00, la statuia din Piaţa Independeţei, au luat cuvântul Ioan Moldovan, director al revistei de cultură Familia şi Lucian Silaghi, directorul Direcției Județene pentru Cultură Bihor.

Momentele muzicale au fost asigurate de elevii liceului cu program Sportiv „Bihorul”, clasa a II-a și clasa a IV-a, precum şi de Alexandrina şi Florian Chelu.

Pe lângă viceprimarul Ovidiu Mureșan, la eveniment au mai participat directorul Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac, şeful IPJ Bihor, Liviu Popa şi şefa Cancelariei Prefectului, Claudia Timofte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult