Categorized | Social

Câini special dresaţi fac terapie la Oradea cu copiii cu deficienţă mintală

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 din Oradea a lansat miercuri, 15 ianaurie 2014, proiectul „Câinele şi copilul – o prietenie fără frontiere”. Proiectul este unul inedit în Oradea, prin intermediul lui, copiii cu deficienţă mintală participând la şedinţe speciale cu câini dresaţi pentru programe de terapie.

Proiectul „Câinele şi copilul – o prietenie fără frontiere” se va desfăşura în perioada ianuarie – iunie 2014 şi îşi propune ca obiective stimularea relaţionării în grup, dezvoltarea atenţiei, motivaţiei şi voinţei copilului cu dizabilităţi, lărgirea câmpului perceptiv al copilului, creşterea încrederii în sine şi celălalt, precum şi diminuarea unor comportamente agresive.

La activităţile desfăşurate în proiect vor participa 30 copii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Nr.1 Oradea, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani şi diagnosticaţi cu deficienţă mintală (moderată şi severă), sindrom Down, tulburare de spectru autist şi retard neuro-motor grav.

Principala activitate a proiectului va consta în şedinţe de terapie cu câini organizate la sediul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea, de patru reprezentanţi ai Asociaţiei „Angel Dog” din Satu Mare, posesori ai atestatului de terapeut, alături de trei câini special antrenaţi pentru programele de terapie şi cinci profesori psihopedagogi de la CSEI Nr.1  (Mariana Indrie, Ramona Kiss, Rodica Haş, Anca Turcuţ şi Lakatos Gyongyke)

Proiectul este coordonat de Asociaţia Down Oradea România, reprezentată de preşedintele Lucia Ciobanu, şi se desfăşoară în colaborare cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea şi Asociaţia „Angel Dog” din Satu Mare, fiind sprijinit de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor 2013.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Câini special dresaţi fac terapie la Oradea cu copiii cu deficienţă mintală”

  1. Ricu Elena spune:

    Felicitari. Este minunat ceea ce faceti.Ma bucur ca mai exista persoane carora le pasa de semenii lor.Succes in derularea proiectului.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult