Categorized | Social

Câini special dresaţi fac terapie la Oradea cu copiii cu deficienţă mintală

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 din Oradea a lansat miercuri, 15 ianaurie 2014, proiectul „Câinele şi copilul – o prietenie fără frontiere”. Proiectul este unul inedit în Oradea, prin intermediul lui, copiii cu deficienţă mintală participând la şedinţe speciale cu câini dresaţi pentru programe de terapie.

Proiectul „Câinele şi copilul – o prietenie fără frontiere” se va desfăşura în perioada ianuarie – iunie 2014 şi îşi propune ca obiective stimularea relaţionării în grup, dezvoltarea atenţiei, motivaţiei şi voinţei copilului cu dizabilităţi, lărgirea câmpului perceptiv al copilului, creşterea încrederii în sine şi celălalt, precum şi diminuarea unor comportamente agresive.

La activităţile desfăşurate în proiect vor participa 30 copii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (CSEI) Nr.1 Oradea, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani şi diagnosticaţi cu deficienţă mintală (moderată şi severă), sindrom Down, tulburare de spectru autist şi retard neuro-motor grav.

Principala activitate a proiectului va consta în şedinţe de terapie cu câini organizate la sediul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea, de patru reprezentanţi ai Asociaţiei „Angel Dog” din Satu Mare, posesori ai atestatului de terapeut, alături de trei câini special antrenaţi pentru programele de terapie şi cinci profesori psihopedagogi de la CSEI Nr.1  (Mariana Indrie, Ramona Kiss, Rodica Haş, Anca Turcuţ şi Lakatos Gyongyke)

Proiectul este coordonat de Asociaţia Down Oradea România, reprezentată de preşedintele Lucia Ciobanu, şi se desfăşoară în colaborare cu Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1 Oradea şi Asociaţia „Angel Dog” din Satu Mare, fiind sprijinit de Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor 2013.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4361 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Câini special dresaţi fac terapie la Oradea cu copiii cu deficienţă mintală”

  1. Ricu Elena spune:

    Felicitari. Este minunat ceea ce faceti.Ma bucur ca mai exista persoane carora le pasa de semenii lor.Succes in derularea proiectului.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult