Categorized | Social

Caritas Eparhial a adunat bani pentru programe sociale şi pentru sinistraţii din Filipine

La sfârşitul anului trecut Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a desfăşurat, două acţiuni umanitare de strângere de fonduri. Prima a fost campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun” în cadrul căreia au fost strânşi aproape 18.000 de lei pentru mai multe programe sociale, iar a doua a fost o colectă pentru ajutorarea victimelor taifunului din Filipine în care s-au adunat aproape 8.000 de lei.

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a desfăşurat în perioada 25 noiembrie – 22 decembrie 2013, campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun”, în cadrul căreia orădenii au fost îndemnaţi să renunţe la anumite lucruri pentru a le dărui unor familii aflate în dificultate.

Campania s-a desfăşurat în parohii, din Oradea şi împrejurimi, şcoli şi licee din Oradea, precum şi în cele trei filiale Caritas: Zalău, Şimleu Silvaniei şi Tăşnad. Suma colectată astfel s-a cifrat la 17.763 de lei, urmând ca ea să fie folosită pentru Centrul de zi „Gabriele” (beneficiari 11 copii), Serviciul duşuri sociale (10 copii şi 97 de adulţi) şi Cantina socială (11 copii şi 111 adulţi) ce funcţionează în Centrul Social „Maria Rosa” din Oradea.

Tot la finele anului trecut, mai exact pe 8 decembrie, Conferința Episcopilor Catolici din Romania a organizat, în toate bisericile catolice din țară, o colectă pentru ajutorarea victimelor taifunului din Filipine.

„Parohiile catolice și organizațiile Caritas din Filipine au fost alături de persoanele afectate încă din primele momente ale dezastrului.

Echipe Caritas din mai multe țări au sosit apoi în Filipine pentru a sprijini Caritas‐ul local. Până acum, au reușit să distribuie pachete cu alimente pentru peste 68.000 de familii.

O problemă urgentă o reprezintă adăposturile pentru cele 4 milioane de oameni rămași fără locuințe”

se afirmă într-un comunicat semnat de preşedintele Asociaţiei, Olimpiu Todorean.

Credincioşii Eparhiei Greco Catolice de Oradea au răspuns acestui apel donând suma de 7.919 lei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult