Categorized | Cultură

Vernisaj de fotografie gălăţeană, la Oradea

Galeria Studio a Clubului Fotografic „Nufărul” din Palatul Vulturul Negru va fi miercuri, 29 ianuarie 2014, de la ora 18:00, gazda expoziţiei „Consemnări fotografice” a Fotoclubului „Dunărea de Jos” din Galaţi. Orădenii vor avea posibilitatea să vizualizeze 60 de imagini color şi alb-negru din mai multe genuri ale artei fotografice.

Ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, organizat de asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ministerului Culturii a oferit posibilitatea deschiderii la Oradea a unei expoziţii de artă fotografică din Galaţi.

Astfel, pe simezele Galeriei Studio al Clubului Fotografic „Nufărul” din Palatul Vulturul Negru vor fi instalate o selecţie de 60 de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi: Ilie Stan, Iulian Palade, Cornelia  Moscaliuc, Leonard Ghinita, Ciprian Bercea, Doru Ungureanu, Oliviu  Bujor, Laurentiu Iordache, Ştefan Andronache, Sabina Liga, Beatrice  Caitas, Roxana Antistescu, Adina Dobrotă, Cosmin Reti, Florin Gilcanu, Cornel Gingăraşu, Andrei Coman, Claudia Balaban, Sorin Fraşina, Răzvan  Sburlan şi Nicolaie Sburlan.

Lucrările artiştilor fotografi gălăţeni cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portrete, nuduri, sociofotografii eseu, precum şi fotografii de reportaj.

Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost fondat în anul 2001, în cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, care în prezent numără 31 de artişti fotografi, dintre care mai mulţi având şi calitatea de membru AAFR (Cornel Gingăraşu, Sorin Fraşina, Ştefan Andronache, Nicolaie Sburlan şi Laurentiu  Iordache).

Fotoclubul organizează lunar în cadrul Galeriei Centrului Cultural diferite expoziţii ale artiştilor fotografi din România şi din diferite ţări. Astfel în cadrul ediţiei a doua a Festivalului a fost vernisată într-un atmosferă deosebită expoziţia artiştilor fotografi din cadrul Uniunii Fotografilor „Felföld” din Kazinbarcika (Ungaria).

Lucrările membrilor Fotoclubului au participat cu succes la diferite Saloane Internaţionale organizate în Bulgaria, Italia, Malta, Republica Moldova şi Ucraina. Din anul 2013 Fotoclubul „Dunărea de Jos” din Galaţi a devenit organizaţie parteneră a Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea.

Vernisajul expoziţiei „Consemnări fotografice” va avea loc miercuri, 29 ianuarie 2014, la ora 18:00, organizatorii invitându-i să partiipe pe toţi iubitorii artei fotografice.

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar expoziţia va fi vernisat de artistul fotograf Ştefan Toth, directorul Festivalului Internaţional. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul Lucian Maliţa.

Noua expoziţie de artă fotografică va rămâne la dispoziţia publicului vizitator timp de o lună. Intenţiile de vizionare se pot anunţa la telefoanele: 0741.212.111 şi 0770.103.500. Intrarea este gratuită.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult