Categorized | Oradea

Proiecte importante şi în 2014, în Oradea

Administrația Imobiliară Oradea are în proiect să se ocupe în 2014 de realizarea mai multor investiții, precum reparații capitale la fațada și acoperișul Palatului Vulturul Negru, amenajarea Cinematografului Transilvania şi realizarea proiectelor de amenajare pentru cinci parcuri.

Viceprimarul municipiului Ovidiu Mureșan a susținut marţi, 28 ianuarie, o conferință de presă în care a prezentat alături de directorul Administrației Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi și directoarea adjunctă, Benyowszki Tunde raportul de activitate al acestei instituții.

În cadrul conferinței, viceprimarul Ovidiu Mureșan a vorbit despre evoluția veniturilor totale ale AIO precum și despre principalele obiective pentru anul 2014.

Vorbind despre atingerea obiectivelor stabilite anul trecut, viceprimarul Ovidiu Mureșan a spus:

„Se vede clar din cifrele prezentate că AIO a avut un grad de realizare în 2013 foarte bun, în comparație cu anul 2012 când gradul acesteia era de 88,11 %, iar în anul 2013 am avut  un grad de realizare de 102,89 %. Majoritatea cheltuielilor erau cheltuieli operaționale, de 28.289.024 lei, și cheltuieli de investiții în valoare de 12.727.167 lei.

În ceea ce privește operativa cheltuielilor de investiții cea mai mare grad de realizare am avut la creșe, pe domeniul de învățământ, cultură și recreere, urmat de alte cheltuieli pentru locuințe, servicii și dezvoltare comunală”.

În ceea ce privește obiectivele AIO pentru anul 2014, viceprimarul a explicat că în ciuda faptului că bugetul municipalității pe anul în curs este restrâns, Administrația Imobiliară Oradea va încerca realizarea unor investiții precum: reparații capitale la fațada și acoperișul Palatului Vulturul Negru, reparații capitale și amenajarea Cinematografului Transilvania, reabilitare monumente și clădiri istorice, realizarea proiectării de amenajare a 5 parcuri, instalație iluminare și semnalizare incendiu la Sala Sporturilor Antonio Alexe, lucrări de reparații capitale și izolare termică la școala gimnazială 16 respectiv N.Bălcescu, etc.

„Din punctul meu de vedere, efectele activității conducerii AIO ne asigură de fiecare dată cadrul investițional necesar marilor investiții ale municipiului în acest an, iar pe anul 2013 pot afirma că AIO și-a atins obiectivele propuse și și-a făcut treaba”

a mai spus viceprimarul Ovidiu Mureșan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult