Categorized | Oradea

Primăria caută soluții pentru reabilitarea clădirilor monument din Oradea

Pentru a căuta mijloace de finanțare care să fie atât în avantajul instituțiilor bancare cât și al orădenilor, soluții care să le dea posibilitatea locuitorilor din centrul orașului să-și renoveze fațadele clădirilor monument, Primăria Oradea va organiza săptămâna viitoare o întâlnire specială cu toate Instituţiile Financiar Bancare interesate.

Având în vedere necesitatea protejării monumentelor istorice şi a clădirilor cu valoare arhitecturală situate în perimetrul Centrului Istoric Oradea, scop în care se impune identificarea unor măsuri cu caracter administrativ, financiar și tehnic menite să asigure conservarea, întreţinerea şi punerea în valoare a acestora,

inclusiv pentru corelarea investiţiilor în infrastructura de turism şi a promovării turistice a zonei, Comisia de coordonare a Programului de reabilitare a faţadelor clădirilor situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea” a decis să organizeze o întâlnire cu reprezentanții mai multor bănci.

„Invităm Instituţiile Financiar Bancare care se încadrează în normele Legii 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, joi, 13 februarie 2014, ora 12:00, la Primăria Municipiului Oradea în Sala Traian Moşoiu, pentru a stabili condiţiile de punerea în aplicare a reglementărilor privind finanţarea prin credite bancare cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată, luând în considerare că prin H.G. 1 din 2014 se stabileşte plafonul total al garanţiilor pe 2014, care pot fi emise în baza art. 22 alin (1) din legea 153/2011, în sumă de 100 de milioane lei.

În cazul în care se impun clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi prin Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice, la tel. 0770.570.372, Angela Lupşea – director executiv”

se afirmă într-un comunicat al municipalității.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4285 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult