Categorized | Oradea

Primăria caută soluții pentru reabilitarea clădirilor monument din Oradea

Pentru a căuta mijloace de finanțare care să fie atât în avantajul instituțiilor bancare cât și al orădenilor, soluții care să le dea posibilitatea locuitorilor din centrul orașului să-și renoveze fațadele clădirilor monument, Primăria Oradea va organiza săptămâna viitoare o întâlnire specială cu toate Instituţiile Financiar Bancare interesate.

Având în vedere necesitatea protejării monumentelor istorice şi a clădirilor cu valoare arhitecturală situate în perimetrul Centrului Istoric Oradea, scop în care se impune identificarea unor măsuri cu caracter administrativ, financiar și tehnic menite să asigure conservarea, întreţinerea şi punerea în valoare a acestora,

inclusiv pentru corelarea investiţiilor în infrastructura de turism şi a promovării turistice a zonei, Comisia de coordonare a Programului de reabilitare a faţadelor clădirilor situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea” a decis să organizeze o întâlnire cu reprezentanții mai multor bănci.

„Invităm Instituţiile Financiar Bancare care se încadrează în normele Legii 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, joi, 13 februarie 2014, ora 12:00, la Primăria Municipiului Oradea în Sala Traian Moşoiu, pentru a stabili condiţiile de punerea în aplicare a reglementărilor privind finanţarea prin credite bancare cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată, luând în considerare că prin H.G. 1 din 2014 se stabileşte plafonul total al garanţiilor pe 2014, care pot fi emise în baza art. 22 alin (1) din legea 153/2011, în sumă de 100 de milioane lei.

În cazul în care se impun clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi prin Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice, la tel. 0770.570.372, Angela Lupşea – director executiv”

se afirmă într-un comunicat al municipalității.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult