Categorized | Oradea

Primăria caută soluții pentru reabilitarea clădirilor monument din Oradea

Pentru a căuta mijloace de finanțare care să fie atât în avantajul instituțiilor bancare cât și al orădenilor, soluții care să le dea posibilitatea locuitorilor din centrul orașului să-și renoveze fațadele clădirilor monument, Primăria Oradea va organiza săptămâna viitoare o întâlnire specială cu toate Instituţiile Financiar Bancare interesate.

Având în vedere necesitatea protejării monumentelor istorice şi a clădirilor cu valoare arhitecturală situate în perimetrul Centrului Istoric Oradea, scop în care se impune identificarea unor măsuri cu caracter administrativ, financiar și tehnic menite să asigure conservarea, întreţinerea şi punerea în valoare a acestora,

inclusiv pentru corelarea investiţiilor în infrastructura de turism şi a promovării turistice a zonei, Comisia de coordonare a Programului de reabilitare a faţadelor clădirilor situate în „Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea” a decis să organizeze o întâlnire cu reprezentanții mai multor bănci.

„Invităm Instituţiile Financiar Bancare care se încadrează în normele Legii 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, joi, 13 februarie 2014, ora 12:00, la Primăria Municipiului Oradea în Sala Traian Moşoiu, pentru a stabili condiţiile de punerea în aplicare a reglementărilor privind finanţarea prin credite bancare cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată, luând în considerare că prin H.G. 1 din 2014 se stabileşte plafonul total al garanţiilor pe 2014, care pot fi emise în baza art. 22 alin (1) din legea 153/2011, în sumă de 100 de milioane lei.

În cazul în care se impun clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi prin Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice, la tel. 0770.570.372, Angela Lupşea – director executiv”

se afirmă într-un comunicat al municipalității.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4250 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult