Categorized | Cultură, Sanatate

„Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, o carte pentru sufletele nobile!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, joi, 13 februarie, de la ora 17.00, la Librăria Gutenberg din Oradea (str. Ep. Mihai Pavel nr.4) va avea loc lansarea cărţii „Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, scrisă de Ramona Băluțescu. Volumul conține o serie de articole publicate pe portalul Oradea Press și în Timișoara Express.

Pe lângă lansarea cărții, va avea loc și vernisarea unei expoziții de fotografii din operații pe cord (Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara) și transplant hepatic (Institutul Clinic Fundeni).

„Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, apărută la Editura Emma, va fi prezentată de episcopul greco-catolic – PSS Virgil Bercea, directorul Revistei „Familia” – Ioan Moldovan, coordonatorul de transplant pe Bihor – Carmen Pantiș, protopopul greco-catolic – Gavril Buboi și autorul – Ramona Băluțescu.

Prin acest eveniment se dorește sublinierea rolului pe care trebuie să-l joace religia în a sfătui familiile unei persoane aflate în moarte cerebrală și rolul informării din surse jurnalistice în legătură cu donarea de sânge și de organe.

„Chiar acum, doctorul stomatolog Nora Chifor, în campania pentru salvarea vieții căreia autoarea s-a implicat (penultimul articol din volum fiindu-i dedicat) are nevoie de un donator de celule stem, compatibil.

Se poate pleca de la acest eveniment cu o carte dar și cu mai multe informații, care să ne ajute să luăm o decizie legată de donarea de organe dar și că putem noi înșine, oricând, deveni donatori de sânge și membri ai Registrului Donatorilor de Celule Stem”

se afirmă într-un comunicat al organizatorului, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, semnat de Pr. Olimpiu Todorean.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult