Categorized | Cultură, Sanatate

„Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, o carte pentru sufletele nobile!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, joi, 13 februarie, de la ora 17.00, la Librăria Gutenberg din Oradea (str. Ep. Mihai Pavel nr.4) va avea loc lansarea cărţii „Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, scrisă de Ramona Băluțescu. Volumul conține o serie de articole publicate pe portalul Oradea Press și în Timișoara Express.

Pe lângă lansarea cărții, va avea loc și vernisarea unei expoziții de fotografii din operații pe cord (Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara) și transplant hepatic (Institutul Clinic Fundeni).

„Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, apărută la Editura Emma, va fi prezentată de episcopul greco-catolic – PSS Virgil Bercea, directorul Revistei „Familia” – Ioan Moldovan, coordonatorul de transplant pe Bihor – Carmen Pantiș, protopopul greco-catolic – Gavril Buboi și autorul – Ramona Băluțescu.

Prin acest eveniment se dorește sublinierea rolului pe care trebuie să-l joace religia în a sfătui familiile unei persoane aflate în moarte cerebrală și rolul informării din surse jurnalistice în legătură cu donarea de sânge și de organe.

„Chiar acum, doctorul stomatolog Nora Chifor, în campania pentru salvarea vieții căreia autoarea s-a implicat (penultimul articol din volum fiindu-i dedicat) are nevoie de un donator de celule stem, compatibil.

Se poate pleca de la acest eveniment cu o carte dar și cu mai multe informații, care să ne ajute să luăm o decizie legată de donarea de organe dar și că putem noi înșine, oricând, deveni donatori de sânge și membri ai Registrului Donatorilor de Celule Stem”

se afirmă într-un comunicat al organizatorului, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, semnat de Pr. Olimpiu Todorean.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4249 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult