Categorized | Cultură, Sanatate

„Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, o carte pentru sufletele nobile!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, joi, 13 februarie, de la ora 17.00, la Librăria Gutenberg din Oradea (str. Ep. Mihai Pavel nr.4) va avea loc lansarea cărţii „Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, scrisă de Ramona Băluțescu. Volumul conține o serie de articole publicate pe portalul Oradea Press și în Timișoara Express.

Pe lângă lansarea cărții, va avea loc și vernisarea unei expoziții de fotografii din operații pe cord (Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara) și transplant hepatic (Institutul Clinic Fundeni).

„Inimă, transplant, donare – abordare jurnalistică”, apărută la Editura Emma, va fi prezentată de episcopul greco-catolic – PSS Virgil Bercea, directorul Revistei „Familia” – Ioan Moldovan, coordonatorul de transplant pe Bihor – Carmen Pantiș, protopopul greco-catolic – Gavril Buboi și autorul – Ramona Băluțescu.

Prin acest eveniment se dorește sublinierea rolului pe care trebuie să-l joace religia în a sfătui familiile unei persoane aflate în moarte cerebrală și rolul informării din surse jurnalistice în legătură cu donarea de sânge și de organe.

„Chiar acum, doctorul stomatolog Nora Chifor, în campania pentru salvarea vieții căreia autoarea s-a implicat (penultimul articol din volum fiindu-i dedicat) are nevoie de un donator de celule stem, compatibil.

Se poate pleca de la acest eveniment cu o carte dar și cu mai multe informații, care să ne ajute să luăm o decizie legată de donarea de organe dar și că putem noi înșine, oricând, deveni donatori de sânge și membri ai Registrului Donatorilor de Celule Stem”

se afirmă într-un comunicat al organizatorului, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, semnat de Pr. Olimpiu Todorean.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4335 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult