Categorized | Oradea

Inedit. Parlamentari bihoreni din trei partide diferite fac front comun împotriva desființării unei instanțe!

La sfârșitul lunii ianuarie 2014, pe site-ul Ministerului Justiției a fost publicat un proiect de Lege care viza desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea. Nemulțumiți că printre ele se află și Judecătoria Salonta, deputatul Sorin Ioan Roman (PSD), senatorul Valeriu Boeriu (PNL) și senatorul Gavrilă Ghilea (PDL) au făcut o solicitare tuturor celorlalți parlamentari din județ să nu susțină proiectul de lege.

Parcurgând documentele, cei trei parlamentari au constatat că demersurile lor anterioare, printre care interpelarea adresată ministrului Justiției de către Găvrilă Ghilea, la data de 25.06.2013, memoriul primarilor mai multor localități arondate Judecătoriei Salonta, depus la Ministerul Justiției de Valeriu Boeriu și întrebarea adresată ministrului Justiției de Ioan Sorin Roman, la data de 26.09.2013, nu au fost luate în seamă, printre cele 30 de judecătorii și parchete propuse pentru desființare fiind menționate și cele din Salonta.

„În aceste condiții, întrucât ne menținem punctele de vedere exprimate anterior cu privire la inoportunitatea desființării Judecătoriei și Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, al doilea municipiu ca mărime din județul Bihor, nu putem asista pasivi cum accesul la justiție al zecilor de mii de cetățeni domiciliați în localitățile arondate va fi limitat din motive financiare și geografice, în contradicție flagrantă cu recomandările Raportului Comisiei Europene Pentru Evaluarea Justiției-ediția 2012”

se afirmă într-un comunicat remis presei și semnat de toți cei trei parlamentari.

Așadar, cei trei politicieni solicită tuturor parlamentarilor bihoreni să nu susțină proiectul de lege în varianta elaborată de Ministerul Justiției și să depună toate diligențele pentru amendarea acestuia în sensul menținerii în activitate a Judecătoriei și Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, venind astfel în sprijinul justițiabililor din sudul județului care, altminteri, începând de pe 1 mai 2014, vor fi puși pe drumuri și obligați să se adreseze exclusiv instanțelor din Beiuș și Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult