Categorized | Oradea

Secretul realizărilor din Oradea, proiecte europene de aproape 28 de milioane de euro!

Proiectele de anvergură începute, finalizate sau aflate în curs de implementare în Oradea au, de cele mai multe ori, un numitor comun, și anume banii europeni. La capitolul atragere de fonduri europene, Oradea este al doilea oraș din România, după Iași, cu proiecte de aproape 216 milioane de euro, aflate în implementare.

Meritul este în principal al Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI), din Primăria Oradea, condusă de Marius Moș. DMPFI a finalizat din 2008 proiecte cu finanțare UE în valoare de aproape 28 de milioane de euro.

Pentru a sublinia aceste aspecte, miercuri, 12 februarie, la Primăria Oradea, viceprimarul Mircea Mălan și directorul Marius Moș au făcut un scurt bilanț al activității DMPFI.

Viceprimarul a explicat că pentru a obține această performanță este nevoie de o colaborare eficientă între structurile primăriei precum și de o corelare perfectă între proiectele finanțate UE și proiectele administrației locale:

„Lucrurile bune pe care le-am făcut au fost rezultatele unor activități colective, iar la realizarea acestora au contribuit toate entitățile primăriei”

a menționat Mircea Mălan.

Anul 2013 în cifre

 

Directorul Marius Moș a detaliat numeric activitatea DMPFI din 2013. Astfel, Direcția a implementat 34 de proiecte, a transmis 15 dosare de achiziție, iar la finalul anului a avut în portofoliu un număr de 21 de proiecte finalizate, dintre care 10 au fost finalizate în anul 2013.

Cele mai importante proiecte finalizate în cursul anului trecut au fost: amenajarea și modernizarea Grădinii Zoologice, Centru de cercetare mecatronică a siguranței transportului public în comun de călători, Centru non-profit de susținere a afacerilor în județele Hajdu-Bihar și Bihor, Centrul euroregional de intervenție cardio-vasculară invazivă „Viva Anima”, reabilitarea și modernizarea Centrului de Cazare temporară nr. 1 etc.

Valoarea totală a celor zece proiecte finalizate a fost de aproape 19 milioane de euro.

Marius Moș a menționat că activitățile în cadrul direcției sunt permanente, la finalul anului 2013 membrii direcției lucrând deja la proiectele care vor fi depuse în cadrul sesiunii de proiecte 2014-2020, deoarece „sfârșitul unui proiect este începutul altuia”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult