Categorized | Educatie

Elevii orădeni, învăţaţi de un fost dependent să se ferească de droguri!

Şase licee din Oradea, sunt, în perioada 19-21 februarie, gazdele unui eveniment în cadrul căruia un fost dependent de narcotice le va povesti elevilor cum a reuşit să scape de heroină şi etnobotanice.

Startul primul eveniment din acest ciclu s-a dat miercuri, 19 februarie, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, la toate cele şase întâlniri urmând să participe în jur de 600 de elevi de la şase licee din Oradea.

În cadrul lui, un fost dependent de droguri, Mihai (care a consumat timp de 10 ani heroină şi etnobotanice) işi va povesti viata, şi cum a reuşit să se reabiliteze. Tânărul este abstinent din 2011 şi scopul lui e să se implice în cât mai multe activităţi educative.

Acţiunea de la Colegiul Tehnic „Mihai Vitezul” a avut un mare impact asupra tinerilor, unii dintre elevi fiind vizibil afectaţi de drama prin care a trecut Mihai.

Şi mai important pentru organizatori a fost faptul că la sfârşitul orei au fost tineri care au mărturisit că trec şi ei prin probleme asemănătaoare şi le-au cerut ajutorul.

„Profesorii au realizat de asemenea ce importantă e confruntarea directă a tinerilor cu realitatea. Filmele educative sunt relevante dar mărturia directă are un impact impresionant.

Fostul consumator a retrăit în faţa elevilor acele momemnte, s-a declarat victorios în lupta cu dependenţa şi i-a îndemnat pe tineri să facă tot ce se poate ca să nu treacă prin ce a trecut el”

se precizează într-un comunicat al Fundaţiei „Încrederea” care a realizat acţiunea în colaborare cu Poliţia de proximitate din Oradea.

La sediul Fundaţiei, în zilele de marţi şi joi, de la ora 18.00, funcţionează şi un club al alcoolicilor anonimi, acolo unde orice persoană care are astfel de probleme se poate prezenta.

Cei care au probleme fie cu alcoolul, fie cu drogurile sunt rugati sa contacteze Fundaţia la numerele de telefon 0743.132.914 (Tomi) sau la 0740.018.146 (Cristi).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4425 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult