Categorized | Oradea

Punct de legătură între Oradea și județ. Autogara „Nufărul” inaugurată de OTL!

Veste bună pentru cei aproximativ 25 de mii de navetiști care vin zilnic la muncă în Oradea. Vineri, 21 februarie 2014, a avut loc inaugurarea Autogării „Nufărul”, administrată de Oradea Transport Local (OTL).

La inaugurare, alături de directorul OTL, Csuzi Istvan și primarul Ilie Bolojan, au participat și reprezentanți ai Zonei Metropolitane Oradea. Pentru încadrarea noii clădiri în peisaj, municipalitatea vrea să amenajeze zona iar înfățișarea pieței Nufărului să fie corelată cu înfățișarea autogării. Aceste lucruri urmează să fie puse la punct în următoarele luni.

Directorul OTL a explicat că noul amplasament este rodul preocupării regiei față de transportul local și față de cei aproximativ 25 de mii de navetiști care intră zilnic în Oradea.

Cetățenilor care vin în Oradea sau pleacă spre localitățile din preajmă utilizând serviciile de transport în comun, trebuie să li se asigure o modalitate de transport, iar pentru asta OTL a înființat zece puncte de transborsdare în oraș, amenajarea acestora și realizarea autogării din capătul cartierului Nufărul.

Autogara din Nufărul va deservi zona de sud a orașului, în cadrul ei existând 11 peroane cu graficele și harta traseelor, iar în incinta gării, în sala de așteptare, case de bilete. Urmează ca, în următoarea perioadă, în incinta autogării să se construiască o sală de alimentație publică și o farmacie.

Construcția Autogării s-a făcut anul trecut, valoarea investiției fiind de aproximativ 1,5 milioane lei.

„Doresc să felicit OTL-ul pentru realizarea acestei investiții, iar pentru funcționarea optimă a autogării mai avem două lucruri de făcut: să amenajăm zona iar înfățișarea pieței Nufărului să fie corelată cu înfățișarea autogării. Această investiție sper să fie un pas important în transportul integral”

a spus primarul Ilie Bolojan.

În prezent, există 11 operatori de transport pe traseele județene. Cetățenii care au nevoie de informații despre cursele și orele de plecare, pot suna la telefonul 0359.434.507.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult