Categorized | Oradea

Punct de legătură între Oradea și județ. Autogara „Nufărul” inaugurată de OTL!

Veste bună pentru cei aproximativ 25 de mii de navetiști care vin zilnic la muncă în Oradea. Vineri, 21 februarie 2014, a avut loc inaugurarea Autogării „Nufărul”, administrată de Oradea Transport Local (OTL).

La inaugurare, alături de directorul OTL, Csuzi Istvan și primarul Ilie Bolojan, au participat și reprezentanți ai Zonei Metropolitane Oradea. Pentru încadrarea noii clădiri în peisaj, municipalitatea vrea să amenajeze zona iar înfățișarea pieței Nufărului să fie corelată cu înfățișarea autogării. Aceste lucruri urmează să fie puse la punct în următoarele luni.

Directorul OTL a explicat că noul amplasament este rodul preocupării regiei față de transportul local și față de cei aproximativ 25 de mii de navetiști care intră zilnic în Oradea.

Cetățenilor care vin în Oradea sau pleacă spre localitățile din preajmă utilizând serviciile de transport în comun, trebuie să li se asigure o modalitate de transport, iar pentru asta OTL a înființat zece puncte de transborsdare în oraș, amenajarea acestora și realizarea autogării din capătul cartierului Nufărul.

Autogara din Nufărul va deservi zona de sud a orașului, în cadrul ei existând 11 peroane cu graficele și harta traseelor, iar în incinta gării, în sala de așteptare, case de bilete. Urmează ca, în următoarea perioadă, în incinta autogării să se construiască o sală de alimentație publică și o farmacie.

Construcția Autogării s-a făcut anul trecut, valoarea investiției fiind de aproximativ 1,5 milioane lei.

„Doresc să felicit OTL-ul pentru realizarea acestei investiții, iar pentru funcționarea optimă a autogării mai avem două lucruri de făcut: să amenajăm zona iar înfățișarea pieței Nufărului să fie corelată cu înfățișarea autogării. Această investiție sper să fie un pas important în transportul integral”

a spus primarul Ilie Bolojan.

În prezent, există 11 operatori de transport pe traseele județene. Cetățenii care au nevoie de informații despre cursele și orele de plecare, pot suna la telefonul 0359.434.507.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult