Categorized | Social

Concert caritabil la Filarmonică: „Mărţişor pentru viaţă”

Orădenii care vor să dea o mână de ajutor unei femei de 25 de ani care are nevoie de bani pentru a se opera la o clinică din Germania, o pot face marţi, 4 martie, de la ora 18.00, participând la un concert organizat la Filarmonica de Stat.

Kiwanis Art Oradea va organiza marţi, 4 martie, de la ora 18.00, la Filarmonica de Stat, sub genericul „Mărţişor pentru viaţă”, un concert caritabil pentru Ana-Maria, o tânără de 25 de ani care are o tumoare pe creier.

Preţul unui bilet este 50 de lei, dar programul care va fi prezentat va merita aceşti bani. Pe scenă va urca Cvartetul Varadinum (Costin Eva, Olah Boglarka – vioară, Thurzo Sandor Jozsef – violă şi Marcu Agneta – violoncel), tenorii Robert şi Laszlo Bede, acompaniaţi la pian Elisabeta Jambor, vocalistul Horea Oniţă (elev la Colegiul Naţional „Eanuil Gojdu”), Ionică Lianu Popa (voce), Ilinca Lianu şi Ricardo Lopes (dans) şi Oana Lianu (nai).

La o vârstă la care are toată viaţa în faţă, Ana-Maria Crăciun a fost depistată, încă din 2011, cu o tumoare galopantă. La sfărşitul anului, femeia a fost operată la Clinica de Neurochirurgie Timișoara de Dr. Horia Pleş.

În 2012, datele imuno-histochimice au identificat o tumoră primitivă neuro-ectodermala de gradul IV, Ana-Maria încercând să se recupereze şi să se trateze prin radio chimioterapie la Centrului Oncologic din Oradea, sub îndrumarea medicului curant Elisabeta Pătcaș si a Dr. Simona Mihuț. Anul trecut, în iulie, RMN-ul a depistat recidiva iar femeia a fost din nou operată.

La sugestia unui medic din Viena, de la „HZL Nussdorf Institut für Pathologie”, unitate medicală care a făcut un nou set de analize, Ana-Maria a început noi sesiuni de chimioterapie sub grija aceleiaşi Dr. Simona Mihuțiu, care a aplicat schema de chimioterapie sugerată de medicii austrieci, în premieră la Oradea.

Salvarea ar putea veni de la o clinică din Germania care poate pune în practică descoperirile doctorilor care au primit Premiul Nobel în Medicină, şi anume, descoperirea celulei dendritice și a rolului ei în imunitatea adaptivă.

„Am nevoie de un împrumut pentru viață! Dobânda pe care o voi plăti va fi măsurată în răsărituri și-n zâmbete iar răsplata dumneavoastră vor fi anii pe care mi-i dăruiți cu atâta generozitate”

spune Ana-Maria, pe blogul ei.

Pe lângă participarea la concert, cei care vor să o ajute pe tânără, pot face donaţii la OTP Bank, în contul RO98OTPV220000818184RO01 (lei) sau RO55OTPV220000818184EU01 (euro).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult