Categorized | Cultură

Bucureştiul în 100 de fotografii, la Galeria „Euro Foto Art” din Oradea

Singura galerie permanentă de fotografie din România, Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, va găzdui de joi, 27 februarie 2014, de la ora 12.00, expoziţia membrilor Asociaţiei „Bucureştiul meu drag”. Cu această ocazie vor fi expuse 100 de fotografii alb-negru, realizate de 87 de artişti fotografi.

Lucrările expuse, arată un Bucureşti în alb şi negru, elegant şi cuprind mai multe genuri ale artei fotografice: reportaj, eseu, sociofotografii, toate realizate într-o manieră şi abordare neconvenţională.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 27 februarie 2014, la ora 12:00, organizatorii invitându-i să participe pe toţi iubitorii fotografiei. Momentele muzicale vor fi asigurate de artistul Mircea Maliţa, expoziţia urmând a fi vernisată de Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Membri Asociaţiei „Bucureştiul meu drag”, infiinţată în anul 2007, şi-au propus să devină „cronicari” devotaţi a capitalei României.

„Din păcate nu mai avem timp să ne gândim că în drumurile noastre zilnice prin oraş călcăm pe pământuri pline de istorie. Merită să descoperim pentru noi toţi şi pentru copiii noştri farmecul locului, oamenii şi tradiţiile care l-au construit, care i-au definit spiritul şi care într-un fel sau altul interferează zilnic cu prezentul nostru”

susţine preşedintele Asociaţiei, Andrei Bîrsan.

În prezent Asociaţia „Bucureştiul meu drag” numără peste 1.500 de membri devotaţi din capitală şi din împrejurimi, care periodic participă la diferite deplasări de creaţie în diferite zone ale Bucureştiului. Deşi nu au o galerie proprie au descoperit forme orginile de a aduce exponatele în faţa publicului. Cel mai potrivit loc pentru acest lucru au fost staţiile de metrou, gardul muzeului Municipiului Bucureşti sau Pasajul „Universitatea”, prin care colindă mii de bucureşteni şi nu numai.

Asociaţia a lansat în anul 2012 o revistă electronică în care sunt publicate, într-o manieră vizuală, articole dedicate oraşului. Pe site-ul Asociaţiei www.orasul.ro au fost postate până în prezent 150.000. de imagini. Din anul 2013 Asociaţia „Bucureştiul meu drag” a devenit organizaţie parteneră a Asociaţiei „Euro Foto Art”, care a permis în data de 11 ianuarie 2014 sărbătorirea în holul Pasajului „Universitatea” a Zilei Artei Fotografice în România şi organizarea în cadru ediţiei a doua a Festivalului Internaţional „Carol Pop de Sztahmári” a expoziţiei artiştilor fotografi din Republica Moldova.

Noua expoziţie organizată în Galeria „Euro Foto Art” va rămâne la dispoziţia publicului până la data de 20 martie 2014, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00, intrarea fiind liberă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult