Categorized | Eveniment

Public numeros şi entuziast la „Vetre folclorice” 2014

La Casa de Cultură din Salonta, a debutat în weekend primul festival concurs „Vetre folclorice” din anul 2014. Evenimentul a adunat laolaltă ansambluri folclorice din Salonta, Tulca, Mădăras, Avram Iancu, Tileagd, care în fața unui public numeros și entuziast s-au întrecut pe sine, încântând cu dansurile și cu portul popular specific zonei.

Manifestarea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Bihor în colaborare cu Primăria orașului Salonta și cu Casa de Cultură Salonta.

La evenimen au fost invitați speciali câțiva tineri interpreți de muzică populară: Anca Pavel, Maria-Alexandra Secan, Mădălina Ilea, Sandu Condoroș, Violeta Gherman, Andreea Pușcaș, Romina Nemeș, Andreea Codrean, a căror prezență scenică a adus un spor de calitate, ceea ce a fost remarcat și apreciat de spectatorii prezenți.

Prin cântecele lor soliștii prezenți la eveniment au adus un omagiu iubirii, dragostei, frumosului, armoniei, punctând astfel ziua de Dragobete, sărbătorită în 24 februarie.

Un juriu, format din specialiști ai C.J.C.P.C.T. Bihor și oficialități locale a selectat ansamblurile care vor participa la Gala „Vetre folclorice” 2014, și au fost înmânate diplome participanților și invitaților.

De remarcat organizarea ireproșabilă a evenimentului, implicarea și determinarea organizatoarei Carmen Laza în reușita acestui eveniment, precum și prezentarea spectacolului, realizată de Violeta Gherman.

„Putem spune că, în acest an, Festivalul Vetre folclorice a demarat cu dreptul, beneficiind de toate condițiile pentru a fi o reușită, în vederea punerii în evidență a valorilor culturii tradiționale și a spiritului încă viu și nealterat existent încă în lumea satului”

se afirmă într-un comunicat al C.J.C.P.C.T. Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult