Categorized | Educatie

Olimpiadă de interpretare instrumentală, în premieră la Oradea

Liceul de Arte din Oradea este gazda fazei interjudeţene a Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III-VIII. Participă 128 de elevi, îndrumaţi de 81 de cadre didactice şi 22 de profesori corepetitori.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a avut loc joi, 27 martie 2014, de la ora 15.00. Sala festivă a Liceului de Arte a fost plină, oaspeţii fiind încântaţi de prestaţia corului „Ariston” al liceului, dirijat de profesorul Arnold Schneider.

„Este pentru prima dată când această olimpiadă se desfăşoară la noi, în Oradea şi este o onoare să fin gazdele acestei întreceri.

Noi am avut mereu reprezentanţi la olimpiadele naţionale, atât la clasele III-VIII cât şi la liceu.

Liceele de Arte sunt spaţii în care se promovează adevăratele valori artisitice ale acestei ţări şi asta înseamnă multă dăruire, talent, muncă şi sacrificii.

Mulţi dintre elevii care participă la acest concurs vor fi peste câţiva ani pe marile scene ale lumii şi asta înseamnă că aici trebuie să simtă că munca lor este răsplătită. Tocmai de aceea, le mulţumesc colegilor şi celor care ne-au sprijinit pentru organizarea acestui eveniment, în premieră în Oradea”

a spus directorul Liceului de Arte, Mihaela Bondor.

Cei aproximativ 230 de elevi şi profesori din Baia-Mare, Bistriţa, Cluj, Satu-Mare, Sighetul Marmaţiei, Zalău şi Oradea vor concura pentru un loc la etapa naţională a olimpiadei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult