Categorized | Educatie

Un irlandez care s-a îndrăgostit de România, le-a vorbit orădenilor despre valorile şi tradiţiile naţionale

Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost vineri, 28 februarie 2014, gazda conferinţei „Cred în valorile şi tradiţiile româneşti”, ocazie cu care Peter Hurley, irlandezul care cinsteşte tradiţia românească şi-a lansat şi cartea „Drumul crucilor”.

Evenimentul a fost moderat de decanul Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport, prof. dr. Alexandru Ilieş, iar cartea a fost prezentată de lector dr. Nicolae Hodor, de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

„Am venit în România în urmă cu 19 ani ca să îmi încep o afacere în domeniul publicitar, şi mi-am făcut o echipă împreună cu mai mulţi români.

Am văzut că românii sunt oameni deosebiţi, în contrast cu ce ştiam eu şi cu modul în care sunt ei văzuţi de cei din Europa şi atunci am înţeles că trebuie să fac ceva ca să schimb această percepţie negativă.

De aici a început totul, lucrurile continuând cu descoperirea tradiţiilor şi a frumuseţilor autentice ale plaiurilor Româneşti. M-a impresionat măreţia şi măiestria acestei ţări. Când o străbaţi la pas, zi de zi, nu poţi să nu vezi cât de mare, de sălbatică, de pură şi de proaspătă este”

a spus Peter Hurley.

Acesta a mai adăugat că

„trebuie să deveniţi conştienţi de aceste frumuseţi şi să nu ignoraţi că ele izvorăsc din strădania înaintaşilor, din munca lor. În cartea „Drumul crucilor”, eu doar vă confirm ceea ce aţi bănuit sau aţi ştiut deja, cu poze şi hărţi ca să nu fie nicio îndoială.

Lucrarea este foarte folositoare şi pentru cei din străinătate, să vă înţeleagă mai bine şi să vă respecte cum vi se cuvine.

Dincolo de toate acestea, ca o concluzie, responsabilitatea pentru România de mâine, revine fiecăruia dintre noi, astăzi”.    

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a peste 100 de orădeni, şi a fost parte a „Zilelor culturii”, organizate de Facultatea de Geografie, Turism şi Sport.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult