Categorized | Sanatate

Planuri noi pentru spitalele din Oradea

Având în vedere creșterea continuă a afecțiunilor oncologice în Oradea, conducerea spitalului Județean intenționează achiziționarea unui al doilea accelerator liniar de particule și înființarea unei secții de chirurgie oncologică, precum și instituirea de noi tratamente cu sprijinul specialiștilor oncologici și hematologi pentru tratarea bolnavilor, înființarea laboratorului de medicină nucleară, dezvoltarea hematologiei la etajul III al clădirii, înființarea unui centru de transplant de celule stem la etajul IV al clădirii Centrului Oncologic și dotarea imagistică.

Managerul Spitalului Județean, Gheorghe Carp, a susţinut luni, 3 martie 2014, la Primăria Oradea, o conferință de presă cu privire la investițiile realizate în spitalele orădene în ultimele luni și situația actuală de la Spitalul Municipal Dr Gavril Curteanu”.

Prezent la conferință, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, i-a mulțumit doctorului Gheorghe Carp pentru că a restabilit situația financiară și pierderile pe secții și a dus arieratele la zero.

Totodată îi mulțumesc doamnei dr. Lucia Daina, managerul interimar de la Spitalul Județean, pentru modul în care a gestionat spitalul în toată această perioada și doamnei dr.Claudia Cladovan pentru că a acceptat ca, începând de azi, să ocupe funcția de manager interimar la Spitalul Municipal”

a spus Ilie Bolojan.

Managerul Gheorghe Carp a reamintit că în noiembrie, când a preluat conducerea Spitalului Municipal, rezultatele economice nu erau la înălțimea așteptărilor, secțiile aveau pierderi mari, dar în prezent situația a fost restabilită.

Scopul nostru este de a dezvolta spitalele din Oradea, acestea fiind în subordinea Primăriei, este important să funcționeze bine, iar investițiile din ultimele 3-4 luni reprezintă un salt important în dezvoltarea spitalelor.

Ne dorim să funcționeze principiul de eficiență, să uniformizăm procedurile între spitale, să urmărim cheltuielile și veniturile și să administrăm în aşa fel încât să dezvoltăm spitalele și să ținem pasul cu achiziționarea dotărilor și aparatelor noi care apar pentru tratarea bolnavilor”

  a spus Gheorghe Carp, care începând de azi a redevenit managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea.

Astfel, în ultima perioadă s-au realizat investiții majore la Pavilionul I, Neurologie și psihologie, în valoare de aproape 5 milioane de lei, la Blocul Alimentar lucrări în valoare de aproximativ un milion de lei, secția de Boli Infecțioase a fost mutată în Staționarul II și funcționează în condiții mult mai bune cu investiții de aproape 200 de mii de lei, investiții de peste 15 milioane de lei pentru extinderea Centrului Oncologic și peste 614 mii de lei investiți pentru spitalizarea de zi a Centrului Oncologic.

Toate aceste investiții s-au derulat din venituri proprii, buget local și sprijin de la Ministerul Sănătății.

În ceea ce privește reabilitarea secțiilor de Obstetrică Neonatologie de la Maternitate, aici s-au efectuat lucrări la etajele I și II ale corpurilor B1 și B2, la subsolul corpurilor B1 și B2 unde s-au amenajat vestiare și sală de curs pentru studenți și la blocul de nașteri de la etajul IV corp B2.

Totodată a fost montat un ascensor de persoane și a fost realizată izolarea termică a fațadelor corpurilor B1 și B2. Lucrările sunt finalizate în totalitate, valoarea lor fiind de aproape 7,5 milioane de lei, cu TVA.

Totodată, având în vedere creșterea continuă a afecțiunilor oncologice în Oradea, conducerea spitalului intenționează achiziționarea unui al doilea accelerator liniar de particule și înființarea unei secții de chirurgie oncologică, precum și instituirea de noi tratamente cu sprijinul specialiștilor oncologici și hematologi pentru tratarea bolnavilor, înființarea laboratorului de medicină nucleară, dezvoltarea hematologiei la etajul III al clădirii, înființarea unui centru de transplant de celule stem la etajul IV al clădirii Centrului Oncologic și dotarea imagistică.

În ceea ce privește secția de cardiologie intervențională, dr Lucia Daina a precizat că, de când a fost pus în funcțiune noul angiograf, pacienții nu au mai fost trimiși la Cluj iar din decembrie până în prezent au fost tratați 96 de pacienți cu infarct miocardic acut și 193 de pacienți cu stenturi.

Pe viitor, conducerea Spitalului Județean dorește înființarea unei secții de chirurgie vasculară, cu atât mai mult cu cât doi medici din Târgu Mureș, specializați pe chirurgie vasculară și doi chirurgi și-au manifestat dorința de a se muta la Oradea pentru a practica aici medicina.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult