Categorized | Educatie

Universitatea din Oradea – mai multe programe de studii și propuneri de șefi la Spitalul CFR

A doua ședință a Senatului Universității din Oradea din 2014 a adus mai multe noutăți decât prima. Universitarii au aprobat înființarea a noi programe de studii, au aprobat numirea unor șefi de secție la Spitalul CFR, au decis ca o sală a Facultății de Istorie să poarte numele regretatului istoric Barbu Ștefănescu și au votat decernarea a trei noi titluri de Doctor Honoris Causa, pentru Maria Manuela de Bastos Tavares Ribeiro, Jan Wendt și Daniel Corteix.

Membrii Senatului Universităţii din Oradea s-au întîlnit în prima zi a săptămânii, la a doua ședință plenară din 2014. Cu această ocazie, senatorii  au aprobat înființarea a noi programe de studii.

Astfel, pentru ciclul de licență, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării va avea specializarea „Comunicare și relații publice”, în vreme ce Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, Departamentul de Inginerie și Management Industrial în Textile și Pielărie a solicitat organizarea de sine stătătoare, pentru a putea crește capacitatea de școlarizare, a programului de studii „Tehnologia tricotajelor și confecțiilor”, axat numai pe inginerie, spre deosebire de Inginerie economică industrială, cu care coabita, unde curricula include și discipline economice și juridice.

La nivelul studiilor masterale, Departamentul de „Finanțe – Contabilitate” din cadrul Facultății de Științe Economice va gestiona două noi programe, forma de învățământ cu frecvență: „Analiză financiară și restructurare economică” (domeniul Contabilitate), respective „Finanțarea și gestiunea proiectelor prin fonduri europene” (domeniul Finanțe).

Laurean Pop s-ar putea întoarce la Municipal

La propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, Senatul Universității din Oradea a aprobat luni numirea a noi șefi de secție la Spitalul Clinic CF Oradea: dr. Gabriel Dan Sirca, şef de lucrări, medic primar medicină internă – șef la Secţia Clinică de Medicină Internă, dr. Sorina Emilia Magheru, asistent universitar, medic primar cardiolog – șef Secţia Clinică de Cardiologie și dr.Gelu Cristian Vrabie, medic primar chirurg – șef Secția Clinică de Chirurgie Generală.

Dr. Ovidiu Pop (șef de lucrări) ar putea îndeplini funcția de șef al Serviciului de Anatomie Patologică la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, după a ce a fost câțiva ani manager al unității medicale.

Toate aceste numiri se vor putea materializa doar în cazul în care Consiliile de Administraţie ale Spitalelor vor fi de acord cu propunerile.

Trei titluri noi de Doctor Honoris Causa, aprobate

Senatul Universităţii din Oradea a aprobat decernarea titlului de Doctor Honoris Causa pentru trei universitari de la instituții partenere din străinătate. Este vorba despre prof.univ.dr. Maria Manuela de Bastos Tavares Ribeiro (Universitatea din Coimbra, Portugalia) – domeniul Relații Internaționale, prof.univ.dr. Jan Wendt (Universitatea din Gdansk, Polonia) –  domeniul Geografie și prof.univ.dr. Daniel Corteix (Universitatea din Clermont – Ferrand, Franța) – domeniul Educație fizică și Sport.

Tot luni, în unanimitate, membrii Senatului Universităţii din Oradea au decis ca o sală consacrată activităților didactice din patrimoniul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării să poarte – în semn de aducere aminte – numele regretatului istoric și universitar Barbu Ștefănescu, fost prorector al instituției de învățământ superior orădene, trecut în neființă anul trecut.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult