Categorized | Educatie

Universitatea din Oradea – mai multe programe de studii și propuneri de șefi la Spitalul CFR

A doua ședință a Senatului Universității din Oradea din 2014 a adus mai multe noutăți decât prima. Universitarii au aprobat înființarea a noi programe de studii, au aprobat numirea unor șefi de secție la Spitalul CFR, au decis ca o sală a Facultății de Istorie să poarte numele regretatului istoric Barbu Ștefănescu și au votat decernarea a trei noi titluri de Doctor Honoris Causa, pentru Maria Manuela de Bastos Tavares Ribeiro, Jan Wendt și Daniel Corteix.

Membrii Senatului Universităţii din Oradea s-au întîlnit în prima zi a săptămânii, la a doua ședință plenară din 2014. Cu această ocazie, senatorii  au aprobat înființarea a noi programe de studii.

Astfel, pentru ciclul de licență, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării va avea specializarea „Comunicare și relații publice”, în vreme ce Facultatea de Inginerie Energetică și Management Industrial, Departamentul de Inginerie și Management Industrial în Textile și Pielărie a solicitat organizarea de sine stătătoare, pentru a putea crește capacitatea de școlarizare, a programului de studii „Tehnologia tricotajelor și confecțiilor”, axat numai pe inginerie, spre deosebire de Inginerie economică industrială, cu care coabita, unde curricula include și discipline economice și juridice.

La nivelul studiilor masterale, Departamentul de „Finanțe – Contabilitate” din cadrul Facultății de Științe Economice va gestiona două noi programe, forma de învățământ cu frecvență: „Analiză financiară și restructurare economică” (domeniul Contabilitate), respective „Finanțarea și gestiunea proiectelor prin fonduri europene” (domeniul Finanțe).

Laurean Pop s-ar putea întoarce la Municipal

La propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, Senatul Universității din Oradea a aprobat luni numirea a noi șefi de secție la Spitalul Clinic CF Oradea: dr. Gabriel Dan Sirca, şef de lucrări, medic primar medicină internă – șef la Secţia Clinică de Medicină Internă, dr. Sorina Emilia Magheru, asistent universitar, medic primar cardiolog – șef Secţia Clinică de Cardiologie și dr.Gelu Cristian Vrabie, medic primar chirurg – șef Secția Clinică de Chirurgie Generală.

Dr. Ovidiu Pop (șef de lucrări) ar putea îndeplini funcția de șef al Serviciului de Anatomie Patologică la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, după a ce a fost câțiva ani manager al unității medicale.

Toate aceste numiri se vor putea materializa doar în cazul în care Consiliile de Administraţie ale Spitalelor vor fi de acord cu propunerile.

Trei titluri noi de Doctor Honoris Causa, aprobate

Senatul Universităţii din Oradea a aprobat decernarea titlului de Doctor Honoris Causa pentru trei universitari de la instituții partenere din străinătate. Este vorba despre prof.univ.dr. Maria Manuela de Bastos Tavares Ribeiro (Universitatea din Coimbra, Portugalia) – domeniul Relații Internaționale, prof.univ.dr. Jan Wendt (Universitatea din Gdansk, Polonia) –  domeniul Geografie și prof.univ.dr. Daniel Corteix (Universitatea din Clermont – Ferrand, Franța) – domeniul Educație fizică și Sport.

Tot luni, în unanimitate, membrii Senatului Universităţii din Oradea au decis ca o sală consacrată activităților didactice din patrimoniul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării să poarte – în semn de aducere aminte – numele regretatului istoric și universitar Barbu Ștefănescu, fost prorector al instituției de învățământ superior orădene, trecut în neființă anul trecut.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult