Categorized | Sport

Recomandare de weekend. Memorialul „Herman Schier” la a V-a ediție!

Weekend cu mult înot la Oradea. Sâmbătă și duminică, 8-9 martie, Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” va găzdui cea de-a V-a ediţie a concursului de natație, Memorialul „Herman Schier”. Se vor întrece 32 de cluburi sportive, Memorialul fiind cel mai important concurs organizat în ultimii douăzeci de ani în Oradea.

Devenit deja o tradiţie în nataţia orădeană şi românească, Memorialul  „Herman Schier” este organizat de  C.S.M Oradea,  Clublul Sportiv Crișul și L.P.S. Bihorul. Competiţia poartă numele regretatului antrenor orădean Herman Schier (1945 – 2007), primul înotător român care a înotat suta de metri sub 56″.

Tinerele speranțe care vor participa la Memorialul Herman Schier – ediția 2014 sunt: Vodă Erik, Sallay Tamas, Gavris Ionuț, Buzlea Ioana, Chiricheu Patricia, Buzlea Sebastian, Băican Matei, Huszar Ingrid, Huszar Szabolcs.

Concursul va reuni și anul acesta la start un număr mare de tineri sporivi, reprezentând cluburi din România, dar și din Ungaria, născuţi între 1997 și 2006. Antrenorii sportivilor orădeni sunt: Georgeta Schier, Illes Zsolt, Oros Remus.

Memorialul se va desfășura pe 8 și 9 martie, de la ora 14:00, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”.

„Tinerii pe care îi antrenăm sunt pregătiți pentru competiția ce îi așteaptă și emoționați în același timp. În tribune îi așteptăm pe toți cei care iubesc această competiție, deoarece sportivii noștri au nevoie de încurajările și aplauzele lor”

a declarat antrenoarea Georgeta Schier, soția regretatului Herman Schier.

Cine a fost Herman Schier

 

Herman Schier s-a născut în anul 1945 în URSS. Copilăria și-a petrecut-o la Reșița, unde a început să practice înotul la Clubul Olimpia Reșița. Primele rezultate de valoare le-a obținut la vârsta junioratului, când în 1963 devenea campion la juniori la proba de 100 m liber.

Apoi a fost campion național la seniori, maestru al sportului, el fiind primul înotător roman care a coborât sub 0’56” la 100 m liber. Totodată, Herman Schier a reprezentat România la numeroase concursuri internaționale, unde a obținut rezultate importante.

Anul 1969 a însemnat debutul ca antrenor la Clubul Sportiv Crișul, sportivii antrenați de Herman Schier stabilind peste 350 de recorduri naționale la copii, juniori și seniori. 1977 a fost un an de glorie, stabilindu-se 100 de recorduri: 5 recorduri la seniori, 23 la juniori, 71 la copii și 1 record balcanic.

Datorită rezultatelor deosebite, sportivii orădeni Horvath Ildiko, Szakadati Ladislau, Mady Levente, Neagrău Horațiu, Kuglis Edith și Bay Laszlo au obținut titlul de maeștri al sportului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult