Categorized | Educatie

Studenţi din toată ţara discută la Oradea strategia pentru următorii ani!

„Invazie” de studenţi la Oradea. Aula Magna a Universităţii a fost vineri, 14 martie, gazda festivităţii de dechidere a Adunării Generale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Evenimentul reuneşte peste 100 de lideri ai studenţilor din România, care vor căuta, timp de trei zile, soluţii la principalele probleme ale studenţilor din ţară.

La Festivitatea de deschidere au participat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, viceprimarul Oradiei – Ovidiu Mureşan, reprezentanţii Ministerului Educaţiei – Ioan Groza şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului – Emilian Pavel, ai Universităţii din Oradea – Constantin Bungău, şi preşedinţii Asociaţiei „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie, Oradea – Marius Deaconu şi al ANOSR – Mihai Dragoş.

„Alinaţa noastră are în centru tineri care vor să schimbe ceva în sistemul de educaţie. De-a lungul timpului am demonstrat acest lucru, fie că ne referim la implicarea în noua Lege a Educaţiei, promulgarea noului Statut al Studentului sau protestele pentru mărirea sumei alocate de la buget pentru Educaţie.

Vom continua să ne implicăm. Aici, la Oradea, vom discuta şi despre burse, care sunt insuficiente şi mici, dar şi despre consilierea în carieră a studenţilor pentru că nu este posibil ca unele universităţi să aibă un singur consilier la 8.000 de studenţi.

La toate aceste vom încerca să căutăm soluţii şi să vedem cum ne putem implica, noi, ca studenţi, în rezolvarea lor”

a spus preşedintele ANOSR, Mihai Dragoş.

Rectorul Universităţii in Oradea, Constantin Bungău, a făcut o scurtă prezentare a Universităţii, subliniind performanţele acesteia şi urându-le studenţilor bun venit şi o şedere cât mai plăcută într-un oraş încărcat de istorie şi frumuseţi arhitecturale.

Pe parcursul celor trei zile, liderii vor căuta împreună soluţii la cele mai importante probleme ale studenţilor din România, vor dezbate principalele evenimente care au avut loc în domeniul educaţiei în ultima jumătate de an şi vor stabili planul de activitate al Federaţiei pentru următoarea perioadă.

Evenimentul este organizat de ANOSR, alături de Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie Oradea şi Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, cu sprijinul Universităţii din Oradea, al Consiliului Judeţean Bihor, Microsoft, Banca Transilvania, European Drinks şi Celestica.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult