Categorized | Educatie

5.200 de copii înscrişi în clasa pregătitoare, în Bihor

Prima etapă de înscriere a copiilor pentru clasa pregătitoare s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute. În judeţul Bihor s-au înscris aproape 5.200 de copii, urmând ca săptămâna ceasta să se facă repartiţia propriu-zisă. A doua etapă va începe pe 25 martie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor se află în grafic în cee ce priveşte înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere (24 februarie – 14 martie) s-a încheiat vineri, la ora 20.00, fiind însrişi aproape 5.200 de elevi.

„Urmează să vedem şcolile care ne mai cer locuri şi săptămâna ceasta se va face repartiţia propriu-zisă.

Pe 24 martie fiecare şcoală din Bihor va afişa la sediul propriu şi pe site-ul inspectoratului procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, urmând ca din 25 martie să înceapă etapa a doua, în care părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio şcoală sau n-au participat la înscriere în prima etapă, să depună cererea-tip de înscriere la secretariatele şcolii”

a explicat inspector şcolar general adjunct, Kery Hajnal.

Etapa a doua va dura din 25 martie şi până pe 4 aprilie urmând ca pe 11 aprilie, la fiecare şcoală, să fie afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregatitoare.

Potrivit metodologiei Ministerului Educaţiei, părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014, au obligaţia de a-i înscrie în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Regulamentul prevede că, la fel ca în 2013, copiii care au 7 ani împliniţi până pe 31 august 2014 şi care nu au urmat clasa pregătitoare anul trecut, pot fi înscrişi direct în clasa I.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4398 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult