Categorized | Oradea

Poliţiştii din Bihor serbează prin muncă Ziua Poliţiei Române!

De luni, 17 şi până marţi, 25 martie, poliţiştii bihoreni vor desfăşura mai multe acţiuni, cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Aceştia vor organiza conferinţe, vor sta de vorbă cu orădenii, vor împărţi pliante, vor organiza concursuri împotriva violenţei şi concursuri de tir şi fotbal.

Primul eveniment a avut loc luni, între orele 09.00 şi 12.00, la sediul I.P.J. Bihor din Oradea, în Sala Festivă, unde s-a desfăşurat Conferinţa ştiinţifică „Grafologia – referinţe în Criminalistică”, cu implicarea Compartimentului „Expertize şi Constatări Tehnico-Ştiinţifice” din cadrul Serviciului Criminalistic.

Invitatul special al conferinţei a fost expertul grafolog Andrea Jolan Gaspar, preşedintele Asociaţiei Grafologice din România.

Conferinţa a fost desfăşurată în paralel cu Campania preventivă „Alege siguranţa!”, un eveniment demarat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul P.M.O.

Scopul campaniei l-a reprezentat informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare pentru diverse tipuri de criminalitate, respectiv furturi din locuinţe, autoturisme, poşete, buzunare, tâlhării.

„În cadrul acesteia am avut mai multe discuţii cu cetăţenii şi am împărţit pliante cu informaţii actualizate şi utile, în Piaţa Cetate, urmând ca aceeaşi acţiune să o desfăşurăm marţi (n.r. astăzi) în Piaţa Rogerius, miercuri în Piaţa Decebal şi joi la Lotus Center. Totodată am urmărit şoferii care şi-au lăsat bunurile la vedere în maşini şi le-am lăsat pliante pentru informare”

a spus Flaviu Iova, inspector principal de poliţie.

De la ora 13.00, la sediul I.P.J. Bihor, în Sala Festivă, s-a desfăşurat un spectacol de teatru interactiv pentru copii cu vârste între  4 şi 14 ani, pus în scenă de Compania Teatrală „Comoara cu poveşti”.

Copiii poliţiştilor au avut astfel ocazia să vizioneze spectacolul „Făt Frumos cel mofturos şi un zmeu întors pe dos”.

„Fără violenţă” la Onisifor Ghibu!

 

Marţi, începând cu ora 11.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea se va desfăşura cea de-a şaptea ediţie a Concursului preventiv „Şcoala fără violenţă”, competiţie cu tradiţie în Judeţul Bihor, atât pentru liceeni, cât şi pentru elevii de gimnaziu.

Concursul este organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Competiţia are ca scop formarea unei conduite în rândul tinerilor, menită să prevină manifestarea violenţei în mediul şcolar. 13 echipaje de elevi din cadrul unor instituţii de învăţământ gimnaziale din Bihor, respectiv Oradea, Remeţi, Auşeu, Măgeşti, Rieni, Remetea şi Roşia vor concura pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.

În competiţie sunt angrenaţi peste 100 de elevi din clasele V- VIII, care vor avea de parcurs trei probe.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4325 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult