Categorized | Oradea

Poliţiştii din Bihor serbează prin muncă Ziua Poliţiei Române!

De luni, 17 şi până marţi, 25 martie, poliţiştii bihoreni vor desfăşura mai multe acţiuni, cu ocazia Zilei Poliţiei Române. Aceştia vor organiza conferinţe, vor sta de vorbă cu orădenii, vor împărţi pliante, vor organiza concursuri împotriva violenţei şi concursuri de tir şi fotbal.

Primul eveniment a avut loc luni, între orele 09.00 şi 12.00, la sediul I.P.J. Bihor din Oradea, în Sala Festivă, unde s-a desfăşurat Conferinţa ştiinţifică „Grafologia – referinţe în Criminalistică”, cu implicarea Compartimentului „Expertize şi Constatări Tehnico-Ştiinţifice” din cadrul Serviciului Criminalistic.

Invitatul special al conferinţei a fost expertul grafolog Andrea Jolan Gaspar, preşedintele Asociaţiei Grafologice din România.

Conferinţa a fost desfăşurată în paralel cu Campania preventivă „Alege siguranţa!”, un eveniment demarat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul P.M.O.

Scopul campaniei l-a reprezentat informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie care trebuie adoptate pentru reducerea riscului de victimizare pentru diverse tipuri de criminalitate, respectiv furturi din locuinţe, autoturisme, poşete, buzunare, tâlhării.

„În cadrul acesteia am avut mai multe discuţii cu cetăţenii şi am împărţit pliante cu informaţii actualizate şi utile, în Piaţa Cetate, urmând ca aceeaşi acţiune să o desfăşurăm marţi (n.r. astăzi) în Piaţa Rogerius, miercuri în Piaţa Decebal şi joi la Lotus Center. Totodată am urmărit şoferii care şi-au lăsat bunurile la vedere în maşini şi le-am lăsat pliante pentru informare”

a spus Flaviu Iova, inspector principal de poliţie.

De la ora 13.00, la sediul I.P.J. Bihor, în Sala Festivă, s-a desfăşurat un spectacol de teatru interactiv pentru copii cu vârste între  4 şi 14 ani, pus în scenă de Compania Teatrală „Comoara cu poveşti”.

Copiii poliţiştilor au avut astfel ocazia să vizioneze spectacolul „Făt Frumos cel mofturos şi un zmeu întors pe dos”.

„Fără violenţă” la Onisifor Ghibu!

 

Marţi, începând cu ora 11.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Municipiul Oradea se va desfăşura cea de-a şaptea ediţie a Concursului preventiv „Şcoala fără violenţă”, competiţie cu tradiţie în Judeţul Bihor, atât pentru liceeni, cât şi pentru elevii de gimnaziu.

Concursul este organizat de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J. Bihor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor şi cu cei ai Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Competiţia are ca scop formarea unei conduite în rândul tinerilor, menită să prevină manifestarea violenţei în mediul şcolar. 13 echipaje de elevi din cadrul unor instituţii de învăţământ gimnaziale din Bihor, respectiv Oradea, Remeţi, Auşeu, Măgeşti, Rieni, Remetea şi Roşia vor concura pentru a-şi dovedi cunoştinţele în materie de prevenire a violenţei în mediul şcolar.

În competiţie sunt angrenaţi peste 100 de elevi din clasele V- VIII, care vor avea de parcurs trei probe.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult