Categorized | Cultură

Alexandru Sfârlea şi-a lansat volumele „Nume şi Chip” şi „Imprecizia de a fi intrus”

Sala festivă a Baroului avocaţilor Bihor, a fost luni, 17 martie 2014, seara gazda unei duble lansări de carte. Poetul Alexandru Sfârlea şi-a lansat cele mai recente apariţii editoriale, volumele „Nume şi Chip” şi „Imprecizia de a fi intrus”.

Despre cărţi şi despre autorul acestora, au vorbit poetul Ioan Moldovan, director al revistei Familia, dar şi criticul conf. univ. dr. Dan H. Popescu.

„Alexandru Sfârlea este un ins incomod, nu este niciodată mulţumit”, a spus poetul Ioan Moldovan. El îl vede pe Sfârlea ca un „poet neîmpăcat cu sine, cu trecutul sinelui şi cu viitorul său, cu societatea în care trăieşte, cu istoria în care s-a născut”.

„Are o energie atât de puternică, încât i-a rămas suficientă revoltă pentru a scrie cărţi de versuri”, a explicat poetul Moldovan.

În viziunea lui, versurile lui Sfârlea au un „lirism de culori tari”, „în armonie cu propria biografie”.

„Aceste două cărţi pe care le omagiem acum, sunt cărţi de etapă. Sunt doar semne exterioare pentru noi, semne că poetul nu se odihneşte. Este o poezie a renegaţiei, care se naşte dintr-o indignare a creierului şi a sufletului”

a mai spus Moldovan.

În completare, Dan H. Popescu a spus că Alexandru Sfârlea este „zgrumţuros la nivel de discurs, dar crusta îi vine din biografie”. În viziunea lui Popescu, biograficul împarte opera lui Sfârlea în trei categorii.

În prima parte biograficul se aplatizează, în a doua – se himerizează, iar în a treia, biograficul se exprimă în cheie ludic-rurală.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult