Categorized | Social

ASCO este „Instituția anului 2013” în România!

Munca şi dăruirea asistenţilor sociali de la Administrația Socială Comunitară Oradea (ASCO), recunoscută la nivel naţional. Instituţia orădeană a câştigat la „Gala națională a excelenței în asistență socială”, organizată pe 18 martie, la Bucureşti, titlul de „Instituția anului 2013”.

Premiul a fost acordat pentru pentru performanţa şi excelenţa celor care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea asistenţei sociale în România.

Organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, „Gala națională a excelenței în asistență socială” a avut loc pe 18 martie 2014, la Teatrul Nottara din București. Pentru cele 18 premii care s-au decernat la gală au fost nominalizate 570 de persoane, din toată țara, instituții publice, organizații nonguvernamentale și asistenți sociali.

Din cele 25 de instituții publice și private din țară, participante la Secțiunea „Instituția anului 2013”, au fost nominalizate 3, Administrația Socială Comunitară Oradea luând premiul pentru această secțiune.

Arina Moș, directorul ASCO, a mulțumit, la primirea premiului, întregului colectiv al instituției pentru munca depusă în anul 2013, fără susținerea cărora nu ar fi avut ocazia sa fie mândră de instituția în fruntea căreia se află:

„asistența socială are un rol definitoriu pentru bunăstarea societății, în lupta cu ignoranța, boala, lipsurile și inactivitatea.

La nivel local instituția noastră a încercat, de-a lungul timpului, să își aducă contribuția la consolidarea actualului sistem de asistență socială”.

„Gala națională a excelenței în asistență socială” a fost organizată pentru prima dată, în cadrul unui proiect iniţiat cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la prima promoție de asistenți sociali și 10 ani de la reglementarea profesiei de asistent social în România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult