Categorized | Cultură

Expoziţie fulger la „Euro Foto Art”. 75 de imagini semnate Virgilio Bardossi

Galeria „Euro Foto Art” va găzdui, timp de două zile, expoziţia artistului fotograf Virgilio Bardossi din Firenze (Italia). Expoziţia cuprinde 75 de fotografii şi va fi vernisată miercuri, 26 martie 2014, la ora 18:00, în prezenţa autorului.

Fotografiile care vor fi expuse sunt grupate pe mai multe cicluri: „Paisaje”, „Nud”, „Apa mare din Veneţia”, „Ţări”, „Pentru o găleată de apă”, „Mimi în Veneţia”, „Maramureş sfârşit de Mileniu” şi „Lumea din Maramureş”. În cadrul ciclului „Apa mare din Veneţia”, autorul va prezenta 30 de fotografii în cadrul proiecţiilor de digiporamă Veneţia, când nivelul valurilor apei a depăşit cotele pe peste 1 metru, în anii 2002 şi 2006, respective cota maxima de 132 de centimetri pe 3 decembrie 2005.

Vernisajul va avea loc miercuri, 26 martie 2014, la ora 18:00, în prezenţa autorului, care va fi urmat de o proiecţie de digiporamă cu o durată de 33 de minute. În cadrul proiecţiei vor fi prezentate digiporamele: „Fără titlu”, „Sărbători ortodoxe”, „Zăpadă în Maramureş”, „Lumea din Maramureş”,  „Apa mare din Veneţia”, „Dask Dogay”, „Kemeratly Baazar” şi „Violenţa asupra femeilor”. Momentele muzicale inspirate din repertoriul Italian vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József.

Expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Virgilio Bardossi s-a născut în 1945 în Fiesole (Florenţa – Italia) şi a fost fascinat de fotografie încă din copilărie. Este de profesie litograf. În anul 1973 a fost primit în rândul membrilor Federaţia Artiştilor Fotografi din Italia. A participat cu lucrările sale la sute de saloane naţionale şi internationale de artă fotografică obţinând sute de medalii şi premii internationale.

Pentru meritele sale artistice a primit mai multe distincţii ale Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, în prezent fiind posesorul a clor mai mari distincţii:  Maestru FIAP şi EFIAPp (Excelenţe FIAP, în rang de platinium).

Noua expoziţie organizată în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Clubul Fotografic „Nufărul”din  Oradea va rămâne la dispoziţia publicului vizitator doar două zile, până la data de 28 martie 2014, orele 12:00. Accesul publicului este gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult