Categorized | Social

Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a sărbătorit miercuri, 26 martie 2014, „Ziua Asistenţei Sociale”, un eveniment prin care asistenţii sociali şi-au serbează profesia. Cu acest prilej, la Oradea, a fost organizată o „Gală a Asistenţei Sociale” în cadrul căreia au fost premiate 12 asociaţii şi persoane fizice care s-au implicat sau au coordonat acţiuni umanitare.

Programul a mai cuprins o întâlnire cu studenţii de la cele trei universităţi din Oradea pe tema „Asistenţa Socială în vreme de criză” şi o „Gala a Asistenţei Sociale”, defăşurată miercuri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, sub mottoul: „Nu putem să ajutăm pe oricine, dar oricine poate ajuta pe cineva”. În cadrul ei au fost acordate 12 premii, pe secţiuni, pentru persoanele fizice şi juridice care s-au implicat în ajutorarea celorlalţi.

La secţiunea „Familia este comoara copilului!”, câştigătoare a fost Asociația „Amia Suflet de Copil”, la categoria „Diferiţi dar egali” – Asociația Down Oradea, la secţiunea „Cine nu are bunici să-și cumpere!” – Asociația Caritas Catolica Oradea, la secţiunea „Ce nu te doboară te face mai puternic!” – Fundația „People to People”.

La secţiunea „Și eu contez!” – Fundaţia Ruhama, la secţiunea „Sănătatea – comoara cea mai prețioasă” – Fundația Hospice Emanuel, la categoria „Cine nu riscă nu câștigă!” – Fundația Căminul Felix.

La secţiunea „Azi copii – mâine cetățeni responsabili” – Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, la categoria „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește” – Floare Chipea şi Elena Zamfir.

La categoria „Spre cel sărac apleacă-ți urechea și cu dulceață dă-i binețe” – Asociația „Caritas Eparhial”, la secţiunea „Câştigăm, dar și ajutăm” – Asociația Umanitară Safir şi la categoria „Omul sfințeste locul” – deputatul Florica Cherecheş.

Evenimentul a fost iniţiat de sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea din Oradea, Emanuel şi Partium.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4273 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult