Categorized | Social

Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a sărbătorit miercuri, 26 martie 2014, „Ziua Asistenţei Sociale”, un eveniment prin care asistenţii sociali şi-au serbează profesia. Cu acest prilej, la Oradea, a fost organizată o „Gală a Asistenţei Sociale” în cadrul căreia au fost premiate 12 asociaţii şi persoane fizice care s-au implicat sau au coordonat acţiuni umanitare.

Programul a mai cuprins o întâlnire cu studenţii de la cele trei universităţi din Oradea pe tema „Asistenţa Socială în vreme de criză” şi o „Gala a Asistenţei Sociale”, defăşurată miercuri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, sub mottoul: „Nu putem să ajutăm pe oricine, dar oricine poate ajuta pe cineva”. În cadrul ei au fost acordate 12 premii, pe secţiuni, pentru persoanele fizice şi juridice care s-au implicat în ajutorarea celorlalţi.

La secţiunea „Familia este comoara copilului!”, câştigătoare a fost Asociația „Amia Suflet de Copil”, la categoria „Diferiţi dar egali” – Asociația Down Oradea, la secţiunea „Cine nu are bunici să-și cumpere!” – Asociația Caritas Catolica Oradea, la secţiunea „Ce nu te doboară te face mai puternic!” – Fundația „People to People”.

La secţiunea „Și eu contez!” – Fundaţia Ruhama, la secţiunea „Sănătatea – comoara cea mai prețioasă” – Fundația Hospice Emanuel, la categoria „Cine nu riscă nu câștigă!” – Fundația Căminul Felix.

La secţiunea „Azi copii – mâine cetățeni responsabili” – Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, la categoria „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește” – Floare Chipea şi Elena Zamfir.

La categoria „Spre cel sărac apleacă-ți urechea și cu dulceață dă-i binețe” – Asociația „Caritas Eparhial”, la secţiunea „Câştigăm, dar și ajutăm” – Asociația Umanitară Safir şi la categoria „Omul sfințeste locul” – deputatul Florica Cherecheş.

Evenimentul a fost iniţiat de sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea din Oradea, Emanuel şi Partium.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult