Categorized | Social

Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a sărbătorit miercuri, 26 martie 2014, „Ziua Asistenţei Sociale”, un eveniment prin care asistenţii sociali şi-au serbează profesia. Cu acest prilej, la Oradea, a fost organizată o „Gală a Asistenţei Sociale” în cadrul căreia au fost premiate 12 asociaţii şi persoane fizice care s-au implicat sau au coordonat acţiuni umanitare.

Programul a mai cuprins o întâlnire cu studenţii de la cele trei universităţi din Oradea pe tema „Asistenţa Socială în vreme de criză” şi o „Gala a Asistenţei Sociale”, defăşurată miercuri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, sub mottoul: „Nu putem să ajutăm pe oricine, dar oricine poate ajuta pe cineva”. În cadrul ei au fost acordate 12 premii, pe secţiuni, pentru persoanele fizice şi juridice care s-au implicat în ajutorarea celorlalţi.

La secţiunea „Familia este comoara copilului!”, câştigătoare a fost Asociația „Amia Suflet de Copil”, la categoria „Diferiţi dar egali” – Asociația Down Oradea, la secţiunea „Cine nu are bunici să-și cumpere!” – Asociația Caritas Catolica Oradea, la secţiunea „Ce nu te doboară te face mai puternic!” – Fundația „People to People”.

La secţiunea „Și eu contez!” – Fundaţia Ruhama, la secţiunea „Sănătatea – comoara cea mai prețioasă” – Fundația Hospice Emanuel, la categoria „Cine nu riscă nu câștigă!” – Fundația Căminul Felix.

La secţiunea „Azi copii – mâine cetățeni responsabili” – Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, la categoria „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește” – Floare Chipea şi Elena Zamfir.

La categoria „Spre cel sărac apleacă-ți urechea și cu dulceață dă-i binețe” – Asociația „Caritas Eparhial”, la secţiunea „Câştigăm, dar și ajutăm” – Asociația Umanitară Safir şi la categoria „Omul sfințeste locul” – deputatul Florica Cherecheş.

Evenimentul a fost iniţiat de sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea din Oradea, Emanuel şi Partium.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4205 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult