Categorized | Social

Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a sărbătorit miercuri, 26 martie 2014, „Ziua Asistenţei Sociale”, un eveniment prin care asistenţii sociali şi-au serbează profesia. Cu acest prilej, la Oradea, a fost organizată o „Gală a Asistenţei Sociale” în cadrul căreia au fost premiate 12 asociaţii şi persoane fizice care s-au implicat sau au coordonat acţiuni umanitare.

Programul a mai cuprins o întâlnire cu studenţii de la cele trei universităţi din Oradea pe tema „Asistenţa Socială în vreme de criză” şi o „Gala a Asistenţei Sociale”, defăşurată miercuri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, sub mottoul: „Nu putem să ajutăm pe oricine, dar oricine poate ajuta pe cineva”. În cadrul ei au fost acordate 12 premii, pe secţiuni, pentru persoanele fizice şi juridice care s-au implicat în ajutorarea celorlalţi.

La secţiunea „Familia este comoara copilului!”, câştigătoare a fost Asociația „Amia Suflet de Copil”, la categoria „Diferiţi dar egali” – Asociația Down Oradea, la secţiunea „Cine nu are bunici să-și cumpere!” – Asociația Caritas Catolica Oradea, la secţiunea „Ce nu te doboară te face mai puternic!” – Fundația „People to People”.

La secţiunea „Și eu contez!” – Fundaţia Ruhama, la secţiunea „Sănătatea – comoara cea mai prețioasă” – Fundația Hospice Emanuel, la categoria „Cine nu riscă nu câștigă!” – Fundația Căminul Felix.

La secţiunea „Azi copii – mâine cetățeni responsabili” – Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, la categoria „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește” – Floare Chipea şi Elena Zamfir.

La categoria „Spre cel sărac apleacă-ți urechea și cu dulceață dă-i binețe” – Asociația „Caritas Eparhial”, la secţiunea „Câştigăm, dar și ajutăm” – Asociația Umanitară Safir şi la categoria „Omul sfințeste locul” – deputatul Florica Cherecheş.

Evenimentul a fost iniţiat de sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea din Oradea, Emanuel şi Partium.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult