Categorized | Social

Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România a sărbătorit miercuri, 26 martie 2014, „Ziua Asistenţei Sociale”, un eveniment prin care asistenţii sociali şi-au serbează profesia. Cu acest prilej, la Oradea, a fost organizată o „Gală a Asistenţei Sociale” în cadrul căreia au fost premiate 12 asociaţii şi persoane fizice care s-au implicat sau au coordonat acţiuni umanitare.

Programul a mai cuprins o întâlnire cu studenţii de la cele trei universităţi din Oradea pe tema „Asistenţa Socială în vreme de criză” şi o „Gala a Asistenţei Sociale”, defăşurată miercuri, la Casa de Cultură a Municipiului Oradea, sub mottoul: „Nu putem să ajutăm pe oricine, dar oricine poate ajuta pe cineva”. În cadrul ei au fost acordate 12 premii, pe secţiuni, pentru persoanele fizice şi juridice care s-au implicat în ajutorarea celorlalţi.

La secţiunea „Familia este comoara copilului!”, câştigătoare a fost Asociația „Amia Suflet de Copil”, la categoria „Diferiţi dar egali” – Asociația Down Oradea, la secţiunea „Cine nu are bunici să-și cumpere!” – Asociația Caritas Catolica Oradea, la secţiunea „Ce nu te doboară te face mai puternic!” – Fundația „People to People”.

La secţiunea „Și eu contez!” – Fundaţia Ruhama, la secţiunea „Sănătatea – comoara cea mai prețioasă” – Fundația Hospice Emanuel, la categoria „Cine nu riscă nu câștigă!” – Fundația Căminul Felix.

La secţiunea „Azi copii – mâine cetățeni responsabili” – Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, la categoria „Natura ne aseamănă, educația ne deosebește” – Floare Chipea şi Elena Zamfir.

La categoria „Spre cel sărac apleacă-ți urechea și cu dulceață dă-i binețe” – Asociația „Caritas Eparhial”, la secţiunea „Câştigăm, dar și ajutăm” – Asociația Umanitară Safir şi la categoria „Omul sfințeste locul” – deputatul Florica Cherecheş.

Evenimentul a fost iniţiat de sucursala Bihor a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Universitatea din Oradea, Emanuel şi Partium.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4249 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Premiaţi pentru dăruire, implicare şi coordonarea de acţiuni umanitare!”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult