Categorized | Oradea

Aproape 200 de elevi au igienizat râul Barcău

Echipaţi cu saci, mănuşi şi haine de protecţie, şi animaţi de dorinţa de a face un bine pentru mediu şi comunitate, 200 de elevi de la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău şi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca, au ieşit pe malurile râului Barcău pentru a le curăţa.

În ajutor au venit şi voluntari din comunitate, din partea primăriilor Suplacu de Barcău şi Marca, alături de angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A) Crişuri.

Acţiunea a început la ora 10.00, atât  la Acumularea Suplacu de Barcău, cât şi în localitatea Marca, echipele de voluntari reuşind să acopere tot sectorul cuprins între cele două locaţii.

„Deşeurile au fost colectate selectiv, întrucât am incercat să separăm materialul lemnos, de PET-uri şi alte gunoaie. În fiecare luna, la barajul Suplacu de Barcău, angajaţii A.B.A Crişuri desfăşoară acţiuni de acest gen, dar, din păcate, de fiecare dată cantitatea de deşeuri creşte.

Acţiunea de voluntariat este bine venită, mai ales pentru tineri şi suntem convinşi că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce în ce mai bine”

a declarat Pasztor Sandor, directorul tehnic al A.B.A Crişuri.

Instruţi şi organizaţi de către voluntarii CERC, tinerii au reuşit, în patru ore, să igienizeze întreg sectorul propus. În total s-au strâns 112 metri cubi de deşeuri dintre care aproximativ 16 metri cubi de material lemnos.

A.B.A Crişuri va susţine şi în perioada următoare acţiuni de voluntariat fie că este vorba de iniţiativă locală, regională sau naţională.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult