Categorized | Oradea

Aproape 200 de elevi au igienizat râul Barcău

Echipaţi cu saci, mănuşi şi haine de protecţie, şi animaţi de dorinţa de a face un bine pentru mediu şi comunitate, 200 de elevi de la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău şi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca, au ieşit pe malurile râului Barcău pentru a le curăţa.

În ajutor au venit şi voluntari din comunitate, din partea primăriilor Suplacu de Barcău şi Marca, alături de angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A) Crişuri.

Acţiunea a început la ora 10.00, atât  la Acumularea Suplacu de Barcău, cât şi în localitatea Marca, echipele de voluntari reuşind să acopere tot sectorul cuprins între cele două locaţii.

„Deşeurile au fost colectate selectiv, întrucât am incercat să separăm materialul lemnos, de PET-uri şi alte gunoaie. În fiecare luna, la barajul Suplacu de Barcău, angajaţii A.B.A Crişuri desfăşoară acţiuni de acest gen, dar, din păcate, de fiecare dată cantitatea de deşeuri creşte.

Acţiunea de voluntariat este bine venită, mai ales pentru tineri şi suntem convinşi că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce în ce mai bine”

a declarat Pasztor Sandor, directorul tehnic al A.B.A Crişuri.

Instruţi şi organizaţi de către voluntarii CERC, tinerii au reuşit, în patru ore, să igienizeze întreg sectorul propus. În total s-au strâns 112 metri cubi de deşeuri dintre care aproximativ 16 metri cubi de material lemnos.

A.B.A Crişuri va susţine şi în perioada următoare acţiuni de voluntariat fie că este vorba de iniţiativă locală, regională sau naţională.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult