Categorized | Oradea

Aproape 200 de elevi au igienizat râul Barcău

Echipaţi cu saci, mănuşi şi haine de protecţie, şi animaţi de dorinţa de a face un bine pentru mediu şi comunitate, 200 de elevi de la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău şi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Marca, au ieşit pe malurile râului Barcău pentru a le curăţa.

În ajutor au venit şi voluntari din comunitate, din partea primăriilor Suplacu de Barcău şi Marca, alături de angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A) Crişuri.

Acţiunea a început la ora 10.00, atât  la Acumularea Suplacu de Barcău, cât şi în localitatea Marca, echipele de voluntari reuşind să acopere tot sectorul cuprins între cele două locaţii.

„Deşeurile au fost colectate selectiv, întrucât am incercat să separăm materialul lemnos, de PET-uri şi alte gunoaie. În fiecare luna, la barajul Suplacu de Barcău, angajaţii A.B.A Crişuri desfăşoară acţiuni de acest gen, dar, din păcate, de fiecare dată cantitatea de deşeuri creşte.

Acţiunea de voluntariat este bine venită, mai ales pentru tineri şi suntem convinşi că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce în ce mai bine”

a declarat Pasztor Sandor, directorul tehnic al A.B.A Crişuri.

Instruţi şi organizaţi de către voluntarii CERC, tinerii au reuşit, în patru ore, să igienizeze întreg sectorul propus. În total s-au strâns 112 metri cubi de deşeuri dintre care aproximativ 16 metri cubi de material lemnos.

A.B.A Crişuri va susţine şi în perioada următoare acţiuni de voluntariat fie că este vorba de iniţiativă locală, regională sau naţională.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4205 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult