Categorized | Cultură

Inedit. Biserici din lemn, într-o expoziţie marca Ovi Pop!

O nouă expoziţie de impact, marca Ovi Pop, vineri, 28 martie 2014. La Târgul de Turism desfăşurat la Arena „Antonio Alexe” din Oradea, au fost prezentate aproximativ 100 de imagini, cu biserici de lemn din Bihor şi toată ţara, cu monumente şi străzi din Bruxelles şi cu mai multe obiective din judeţ, fotografiate din elicopter.

Târgul de Turism de la Sala Sporturilor a fost un prilej bun pentru organizarea unei expoziţii inedite, marca Ovi Pop. Pe lângă cele 36 de fotografii făcute la Bruxelles, Ovi Pop a expus 45 de imagini cu biserici de lemn din Avram Iancu, Batăr, Mădăras, Olcea, Tinca şi Tulca alături de alte lăcaşe de cult din ţară. Impresionantă a fost fotografia celei mai vechi biserici de lemn din România, ridicată în 1346, aflată la Putna, în Suceava.

„Îmi plac în general monumentele arhitecturale dar bisericile sunt ceva special pentru că sunt pline de originalitate şi oglindesc munca de secole a ţăranului român. Din păcate, foarte puţine mai sunt active, cea din Vişagu, Cluj, fiind deja în paragină.

Este păcat că cei care ar trebui să le administreze îşi bat joc de ele în loc să le renoveze şi să le prezinte ca nişte comori locale.

În Bihor, se construiesc tot felul de aşa-zise edificii moderne cu turnuleţe, tone de ciment, sticlă şi termopane în loc să se facă, la fel ca în Maramureş, unde edificiile de cult se construiesc doar pe stil vechi”

a spus fotograful Ovi Pop.

Alături de cea mai veche biserică de lemn din România, o altă atracţie a fost Biserica Botean din Ineu, una dintre puţinele în care este imortalizată foarte plastic, moartea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult