Categorized | Cultură

Inedit. Biserici din lemn, într-o expoziţie marca Ovi Pop!

O nouă expoziţie de impact, marca Ovi Pop, vineri, 28 martie 2014. La Târgul de Turism desfăşurat la Arena „Antonio Alexe” din Oradea, au fost prezentate aproximativ 100 de imagini, cu biserici de lemn din Bihor şi toată ţara, cu monumente şi străzi din Bruxelles şi cu mai multe obiective din judeţ, fotografiate din elicopter.

Târgul de Turism de la Sala Sporturilor a fost un prilej bun pentru organizarea unei expoziţii inedite, marca Ovi Pop. Pe lângă cele 36 de fotografii făcute la Bruxelles, Ovi Pop a expus 45 de imagini cu biserici de lemn din Avram Iancu, Batăr, Mădăras, Olcea, Tinca şi Tulca alături de alte lăcaşe de cult din ţară. Impresionantă a fost fotografia celei mai vechi biserici de lemn din România, ridicată în 1346, aflată la Putna, în Suceava.

„Îmi plac în general monumentele arhitecturale dar bisericile sunt ceva special pentru că sunt pline de originalitate şi oglindesc munca de secole a ţăranului român. Din păcate, foarte puţine mai sunt active, cea din Vişagu, Cluj, fiind deja în paragină.

Este păcat că cei care ar trebui să le administreze îşi bat joc de ele în loc să le renoveze şi să le prezinte ca nişte comori locale.

În Bihor, se construiesc tot felul de aşa-zise edificii moderne cu turnuleţe, tone de ciment, sticlă şi termopane în loc să se facă, la fel ca în Maramureş, unde edificiile de cult se construiesc doar pe stil vechi”

a spus fotograful Ovi Pop.

Alături de cea mai veche biserică de lemn din România, o altă atracţie a fost Biserica Botean din Ineu, una dintre puţinele în care este imortalizată foarte plastic, moartea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4346 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult