Categorized | Oradea

Curăţenia de primăvară, continuă în Oradea!

Primăria Municipiului Oradea desfăşoară până pe 22 aprilie, o campanie de curățenie generală de primăvară. Dacă săptămâna trecută s-a făcut curăţenie în zona de sud a municipiului, săptămâna aceasta se face curat în nordul Oradiei.

În cadrul programului din acest an, în cursul săptămânilor trecute au demarat acţiunile de curăţenie generală în zona sud. Acţiunile desfăşurate au constat în colectarea deşeurilor de plastic, flacoanelor tip PET, textilelor, frunzelor, lemnelor, metalelor de pe domeniul public (spaţii verzi, străzi, trotuare, platforme amenajate pentru pubele şi containere de precolectare a deşeurilor menajere de la asociaţii de proprietari).

De asemenea se colectează obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uși, geamuri etc) precum și deșeuri vegetale rezultate din igienizarea zonelor verzi aferente gospodăriilor populației și cvartalelor și zonelor de locuit din municipiul Oradea.

După încheierea campaniei de curățenie, este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului Oradea, orice abatere în acest sens urmând a fi sancționată contravențional de poliţiştii locali.

Începând de luni, 31 martie și până în 22 aprilie 2014, campania se va desfășura în zona nord.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult