Categorized | Oradea

Grădina Publică de pe dealul Ciuperca, la mâna consilierilor locali!

Dezvoltarea unui habitat natural cu specii de arbori protejați și floră spontană pe dealul Ciuperca, proiect despre care municipalitatea orădeană vorbeşte de câţiva ani, va intra vineri, 4 aprilie, în dezbaterea Consiliului Local al Municipiului Oradea. Obiectivul va costa 1,4 milioane de euro şi se va realiza în 10 luni.

Proiectul va fi finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și are ca scop amenajarea dealului Ciuperca, adică a unei suprafeţe de peste 35.000 de metri pătraţi.

Conform explicațiilor date de viceprimarul Mircea Mălan, proiectul prevede stabilizarea terenului (efectuarea de lucrări pe suprafața versantului prin ziduri de sprijin din gabioane cu piatră naturală), amenajarea zonei aflate la baza versantului pe partea opusă a dealului față de calea ferată Oradea-Cluj Napoca și a aleeii de acces din strada Olteniei, realizarea unor puncte panoramice (cinci puncte care prezintă cele mai avantajoase panorame asupra habitatului creat, punctul principal fiind un punct de alimentație publică, respectiv punctul de informare turistică), zone de relaxare și amfiteatru în aer liber.

De asemenea, este prevăzut și un sistem automatizat de irigare a întregii suprafețe precum și un iluminat ambiental, care va scoate în evidență dealul și noaptea.

Valoarea totală a proiectului este de 1,4 milioane euro, din care 735 de mii de euro vor fi fonduri nerambursabile. Durata de execuție va fi de 10 luni, iar administrația locală intenționează să pornească procedura de licitație cât mai repede, în funcție de aceasta începând și lucrările de construcție a obiectivului.

Proiectul va fi propus spre dezbatere în ședința extraordinară a Consiliului Local de vineri, 4 aprilie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult