Categorized | Sanatate

Premiile „Dr. Marta Buteanu”, decernate vineri, la Primăria Oradea

Şedinţă festivă, vineri, 4 aprilie 2014, la Primăria Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. În cadrul acesteia, patru cadre medicale, oftalmologul Norbert Segal, anestezistul Szilagyi Ludovic, hematologul Gabriela Miculschi şi fostul ministru al Sănătăţii, Ladislau Ritli, au fost recompensaţi pentru munca în slujba pacientului, cu premiul „Dr. Marta Buteanu”.

La eveniment au participat peste 100 de medici şi asistenţi medicali. Din prezidiul care a înmânat premiile au făcut parte doctorii Gheorghe Carp, Adalbert Foldes, Daniela Rahotă, Carmen Pantiş, Dacian Foncea, Annamaria Pallag, Ligia Burtă şi reprezentantul Prefecturii, Claudia Timofte.

Primul premiat a fost oftalmologul Norbert Segal, care are 40 de ani în slujba pacientului.

„Mă bucură acest premiu pentru că poartă numele unei mari doamne, şi a unui doctor deosebit care a fost Marta Buteanu. Premiul îl dedic tuturor medicilor şi asistenţilor medicali cu care am lucrat în spital 40 de ani şi care m-au ajutat să dobândesc toate calităţile cu care mi-am îngrijit pacienţii. Datorită lor am înţeles şi am slujit această maximă a oftalmologilor de pretutindeni – lumina să învingă întunericul”

a spus Norbert Segal.

Pentru cei 50 de ani de activitate, acelaşi premiu i-a fost conferit şi profesorului anestezist Szilghyi Ludovic.

„În cele cinci decenii de practică am avut şansa să ajut mulţi oameni. Nu am reuşit întotdeauna, dar am avut şi mari succese petrecute la marginea morţii, lângă masa de operaţie. Cred că dacă în meseria noastră nu plecăm de la maxima – bolnavul are întotdeauna dreptate – atunci nu avem cum să fim medici buni”

a spus profesorul.

Gheorghe Carp a vorbit despre descentralizarea spitalelor

 

Managerul Spitalului Judeţean din Oradea, Gheorghe Carp, a prezentat un laudatio la adresa şefei secţiei de hematologie de la Spitalul Municipal, Gabriela Miculschi, lăudând-o pentru statornicia de a fi avut 35 de ani de activitate la aceeaşi unitate medicală.

„În cei 35 de ani am avut norocul să cunosc adevărate modele de medici care m-au învăţat să mă port omeneşte şi să îmi duc planurile până la capăt, oricât de dificil ar fi. Lor le mulţumesc!”, a spus Gabriela Miculschi.

Ultimul premiu i-a fost acordat fostului ministru al Sănătăţii, Ladislau Ritli, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

„Pe lângă ajutorul primit de la colegii mei, cariera nu putea să evolueze fără o familie tolerantă, care a înţeles de ce trebuie să stau 16 ore în spital sau câteva zile departe de casă. Lor le mulţumesc pentru acest sprijin”

a spus Ritli.

Şedinţa festivă a urmat unui alt eveniment, organizat la sediul DSP Bihor, de la ora 10.00, tot cu ocazia Zilei Sănătăţii. Masa rotundă a fost organizată pe subiectul bolilor transmisibile prin diverşi vectori (ţânţari, muşte, gândaci, căpuşe şi rozătoare) şi s-a desfăşurat sub mottoul „Entităţi mici, pericol mare!”.

Decernarea premiilor „Dr. Marta Buteanu” s-a încheiat cu două prelegeri, una cu tema „Strategii de dezvoltare în sistemul de sănătate”, susţinută de Annamaria Pallag şi cealaltă, „Experienţa orădeană privind descentralizarea spitalelor”, susţinută de dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean.

Organizatorul evenimentului a fost Fundaţia pentru Sănătate, în colaborare cu Colegiul Medicilor Bihor, DSP Bihor, Primăria Municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult