Categorized | Oradea

Producătorul de blocuri ceramice Cemacom, lider pe regiunea de Nord-Vest

Cemacon, al treilea producător de blocuri ceramice din România, și-a consolidat poziția de lider în regiunea de Nord-Vest (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare) și a încheiat anul 2013 cu o cotă de piață de 42%, dublu față de valoarea înregistrată în 2010.

Anul trecut Cemacon și-a majorat afacerile cu 38% comparativ cu anul 2012, cifra de afaceri depășind pragul de 48 de milioane de lei la nivel național. Volumele vândute au crescut cu 35%, iar profitabilitatea operațională a ajuns la 19% în condițiile diminuării pierderilor cu 67%.

„Unul dintre principalii factori ai creșterii susținute a Cemacon din ultimii ani a fost consolidarea poziției pe piața din Transilvania. Anul acesta ne propunem să devenim lideri de piață în Transilvania, iar pentru acest lucru vom continua să investim în cercetare și în dezvoltarea portofoliului de produse Evoceramic, cel mai performant din piață, precum și în creșterea rețelei de parteneri. De asemenea, vom aborda o strategie comercială care să ne diferențieze față de concurență”

a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al Cemacon.

În 2013, Cemacon și-a consolidat rețeaua de parteneri din regiune, ajungând la 46 clienți distribuitori. Zona de Nord-Vest este cea mai importantă pentru piața de cărămidă din România, contabilizând 21% din volumele totale. Valoarea de 418.649 m3 blocuri ceramice comercializate în 2013 în regiune este în creștere cu aproximativ 3% comparativ cu 2012. În acest timp, Cemacon și-a majorat cota de piață la 41,7%.

Creșterea înregistrată de Cemacon în 2013 a avut la bază mai multe elemente cheie, cum ar fi strategia de extindere a ariei geografice acoperite și a rețelei de distribuție, o nouă imagine a companiei și lansarea noului portofoliu de cărămizi evoluate Evoceramic. Noile blocuri ceramice oferă beneficii unice în piață și sunt proiectate astfel încât să reprezinte un avantaj competitiv pentru distribuitori și să permită economia de bani și de timp pentru constructori și utilizatori finali.

Evoceramic 44 Super TH este singurul bloc ceramic din România care nu necesită termoizolație și scade semnificativ costul și timpul construcției.

Similar, produse precum Evoceramic 29 LM, Evoceramic 24 Aero sau Evoceramic 24 LM permit, mulțumită caracteristicilor evoluate, consumul redus de mortar și punerea în operă mai rapidă, ceea ce se traduce printr-o economie importantă de bani.

Cărămizile Evoceramic și-au găsit deja utilizarea în proiecte relevante pentru piața din Regiunea de Nord-Vest. Printre cele mai importante construcții în cadrul cărora s-au folosit produse Cemacon se numără: Cartierul Prima Casă și Golden Rezident din Oradea, Ansamblul de locuințe colective Oaza, Cartierul Armatei din Cluj-Napoca.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult