Categorized | Oradea

Producătorul de blocuri ceramice Cemacom, lider pe regiunea de Nord-Vest

Cemacon, al treilea producător de blocuri ceramice din România, și-a consolidat poziția de lider în regiunea de Nord-Vest (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare) și a încheiat anul 2013 cu o cotă de piață de 42%, dublu față de valoarea înregistrată în 2010.

Anul trecut Cemacon și-a majorat afacerile cu 38% comparativ cu anul 2012, cifra de afaceri depășind pragul de 48 de milioane de lei la nivel național. Volumele vândute au crescut cu 35%, iar profitabilitatea operațională a ajuns la 19% în condițiile diminuării pierderilor cu 67%.

„Unul dintre principalii factori ai creșterii susținute a Cemacon din ultimii ani a fost consolidarea poziției pe piața din Transilvania. Anul acesta ne propunem să devenim lideri de piață în Transilvania, iar pentru acest lucru vom continua să investim în cercetare și în dezvoltarea portofoliului de produse Evoceramic, cel mai performant din piață, precum și în creșterea rețelei de parteneri. De asemenea, vom aborda o strategie comercială care să ne diferențieze față de concurență”

a declarat Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al Cemacon.

În 2013, Cemacon și-a consolidat rețeaua de parteneri din regiune, ajungând la 46 clienți distribuitori. Zona de Nord-Vest este cea mai importantă pentru piața de cărămidă din România, contabilizând 21% din volumele totale. Valoarea de 418.649 m3 blocuri ceramice comercializate în 2013 în regiune este în creștere cu aproximativ 3% comparativ cu 2012. În acest timp, Cemacon și-a majorat cota de piață la 41,7%.

Creșterea înregistrată de Cemacon în 2013 a avut la bază mai multe elemente cheie, cum ar fi strategia de extindere a ariei geografice acoperite și a rețelei de distribuție, o nouă imagine a companiei și lansarea noului portofoliu de cărămizi evoluate Evoceramic. Noile blocuri ceramice oferă beneficii unice în piață și sunt proiectate astfel încât să reprezinte un avantaj competitiv pentru distribuitori și să permită economia de bani și de timp pentru constructori și utilizatori finali.

Evoceramic 44 Super TH este singurul bloc ceramic din România care nu necesită termoizolație și scade semnificativ costul și timpul construcției.

Similar, produse precum Evoceramic 29 LM, Evoceramic 24 Aero sau Evoceramic 24 LM permit, mulțumită caracteristicilor evoluate, consumul redus de mortar și punerea în operă mai rapidă, ceea ce se traduce printr-o economie importantă de bani.

Cărămizile Evoceramic și-au găsit deja utilizarea în proiecte relevante pentru piața din Regiunea de Nord-Vest. Printre cele mai importante construcții în cadrul cărora s-au folosit produse Cemacon se numără: Cartierul Prima Casă și Golden Rezident din Oradea, Ansamblul de locuințe colective Oaza, Cartierul Armatei din Cluj-Napoca.

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult