Categorized | Sport

Campionatul Judeţean de Tir cu Arcul, la prima etapă

Etapa I a Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul s-a bucurat de un real succes. Reunind la linia de tragere aproape 40 de arcaşi din Bihor sau legitimati la cluburile şi asociaţiile bihorene de tir cu arcul, competiţia, denumită Cupa „Vasile Voiculescu” a aliniat arcaşi de toate vârstele, care s-au întrecut pentru titlul de campion judeţean ce va fi decernat în finală.

Sala de sport a Liceului Sanitar „Vasile Voiculescu”, de pe Calea Clujului nr. 66, s-a dovedit a fi pe cât de primitoare pe atât de neîncăpătoare pentru zecile de arcaşi bihoreni veniţi la prima etapă a primului campionat judeţean de tir cu arcul. Cei 40 de trăgători, de la 9 cluburi sau asociaţii de tir cu arcul, reprezentând toate diviziile (arc tradiţional, barebow, olimpic şi compound) şi toate categoriile (seniori, juniori, cadeţi, copii) au concurat la distanţa standard pentru indoor, 18 metri, atât pe ţinte FITA cât şi pe ţinte 2D.

În urma calificărilor, Clubul Sportiv „Redpoint” a obţinut locul I la seniori olimpic şi compound prin Ovidiu Ilisie, precum şi întregul podium la copii, iar C.S. „Blueline” Nojorid s-a clasat pe primul loc la categoriile de seniori barebow (Ovidiu Mârza) şi seniori arc tradiţional replica istorica (Ridi Francisc).

Clubul „GYM” Oradea a obţinut un loc III şi un loc I prin Szekely Bela şi fiul acestuia, Szekely Eduard, Asociaţia „Şoimul” Aleşd un loc III la arc tradiţional modern (prin Krecsmer Janos), Nomad Archery a reuşit să-şi adjudece două locuri II, iar „Haiducii” Salonta s-a clasat pe locurile III şi IV la categoria seniori arc tradiţional replica istorica.

Clasamentul pe cluburi a fost dominat de C.S. „Redpoint” Oradea, cu cei mai mulţi sportivi, urmat de cluburile „Blueline” Nojorid, „Alexandru Roman” Oradea şi „GYM”, apoi de asociaţiile Nomad Archery, Haiducii Salonta şi Şoimul Aleşd.

Vrem să adunăm sub aceeaşi umbrelă toţi sportivii din Bihor!

Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor a fost înfiinţată abia la sfârşitul anului trecut, la iniţiativa a trei cluburi de tir cu arcul, dar s-a angajat deja în diverse proiecte sportive de anvergură, printre care şi un campionat judetean.

„Ştiam că în Bihor există mulţi arcaşi, majoritatea nelegitimaţi la cluburi afiliate, dar a fost o surpriză şi pentru noi să descoperim existenţa unor asociaţii sportive profilate pe tir cu arcul, despre care nu auzisem până la momentul acestui campionat judeţean.

Scopul nostru este să reunim sub aceeaşi umbrela toţi sportivii bihoreni practicanţi ai tirului cu arcul, pentru a promova cum se cuvine acest sport olimpic deosebit”

a declarat Traian Sabău, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor.

Următoarea etapă de campionat judeţean va avea loc în 17 mai la Ineu, pe terenul Kingsland. Va fi prima competiţie outdoor din acest an şi va fi mult mai spectaculoasă decât concursurile indoor deoarece se va trage pe distanţe lungi, inclusiv la ţinte mobile.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult