Categorized | Sport

Prima ediţie „Rally Sprint”, la Oradea

Pentru a-i provoca pe cei care se întrec în competiții ilegale pe străzile din Bihor dar și pentru a căuta talente care să reprezinte județul în competițiile naționale sau internaționale Automobil Clubul Român (ACR) Bihor a organizat sâmbătă, prima etapă a Rally Sprint, o competiție la care s-au înscris 27 de automobile, cel mai tânăr concurent având doar 10 ani.

Iubitorii de maşini tunate şi viteză au avut în weekend un nou motiv de bucurie. Pe șoseaua Borșului, la fosta vamă, a avut loc prima etapă a campionatului local de Rally Sprint.

„Deși a fost extrem de dificil de găsit sponsori, concursul a avut căutare, înscriindu-se 27 de automobile, dublu față de ediția de anul trecut. Am avut concurenți din Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramureș.

A fost un mare succes, mai ales că prin acest eveniment, ne propunem să combatem cursele ilegale și să trimitem tineri la competițiile automobilistice importante, din țară sau din străinătate. Este o rampă de lansare pentru tinerii talentați care ar putea ajunge departe pornind de la acest concurs.

Totul este să ne acorde credit și să se înscrie”

a declarat, Adrian Cristea, preşedintele Comisiei Județene de Automobilism și Karting a ACR Bihor.

Cel mai cunoscut concurent al întrecerii a fost tânărul David Tarța, care, la doar 12 ani, a participat deja la trei ediții ale Campionatului Național de Rallycross pentru juniori.

„Are o mașină scumpă, doar cutia de viteze a costat 2.000 de euro!”

a spus tatăl concurentului.

După cele 4 ture, categoria juniori a fost câștigată de cel mai tânăr pilot atestat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, David Tarța, urmat de Leontin Iocsak din Satu Mare și Sergiu Tirpe din Oradea. La clasa a II-a (automobile de 1100-1400 centimetri cubi) câștigător a fost Sorin Fâșie din Oradea, urmat de Ioan Iocsak din Satu Mare și Nicolae Stan din Oradea.

Clasa a III-a (1400-1700 centimetri cubi) a fost câștigată de Doru Găvruța din Oradea, urmat de Andrei Uram din Oradea și Mihai Vezendan din Satu Mare. La clasa a IV-a (1700-2000 centimetri cubi) câștigător a fost Cristian Heledea, urmat de Kalman Kalman și Dan Albuș, toți trei din Oradea.

La cea mai puternică clasă (peste 2000 de centimetri cubi), câștigător a fost Ioan Tirpe din Oradea, urmat de Florin Stecka din Satu Mare și Andrei Uram din Oradea.

Următoarele etape vor fi organizate pe 14 iunie, 23 august și 11 octombrie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult