Categorized | Sport

Prima ediţie „Rally Sprint”, la Oradea

Pentru a-i provoca pe cei care se întrec în competiții ilegale pe străzile din Bihor dar și pentru a căuta talente care să reprezinte județul în competițiile naționale sau internaționale Automobil Clubul Român (ACR) Bihor a organizat sâmbătă, prima etapă a Rally Sprint, o competiție la care s-au înscris 27 de automobile, cel mai tânăr concurent având doar 10 ani.

Iubitorii de maşini tunate şi viteză au avut în weekend un nou motiv de bucurie. Pe șoseaua Borșului, la fosta vamă, a avut loc prima etapă a campionatului local de Rally Sprint.

„Deși a fost extrem de dificil de găsit sponsori, concursul a avut căutare, înscriindu-se 27 de automobile, dublu față de ediția de anul trecut. Am avut concurenți din Bihor, Cluj, Satu Mare și Maramureș.

A fost un mare succes, mai ales că prin acest eveniment, ne propunem să combatem cursele ilegale și să trimitem tineri la competițiile automobilistice importante, din țară sau din străinătate. Este o rampă de lansare pentru tinerii talentați care ar putea ajunge departe pornind de la acest concurs.

Totul este să ne acorde credit și să se înscrie”

a declarat, Adrian Cristea, preşedintele Comisiei Județene de Automobilism și Karting a ACR Bihor.

Cel mai cunoscut concurent al întrecerii a fost tânărul David Tarța, care, la doar 12 ani, a participat deja la trei ediții ale Campionatului Național de Rallycross pentru juniori.

„Are o mașină scumpă, doar cutia de viteze a costat 2.000 de euro!”

a spus tatăl concurentului.

După cele 4 ture, categoria juniori a fost câștigată de cel mai tânăr pilot atestat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, David Tarța, urmat de Leontin Iocsak din Satu Mare și Sergiu Tirpe din Oradea. La clasa a II-a (automobile de 1100-1400 centimetri cubi) câștigător a fost Sorin Fâșie din Oradea, urmat de Ioan Iocsak din Satu Mare și Nicolae Stan din Oradea.

Clasa a III-a (1400-1700 centimetri cubi) a fost câștigată de Doru Găvruța din Oradea, urmat de Andrei Uram din Oradea și Mihai Vezendan din Satu Mare. La clasa a IV-a (1700-2000 centimetri cubi) câștigător a fost Cristian Heledea, urmat de Kalman Kalman și Dan Albuș, toți trei din Oradea.

La cea mai puternică clasă (peste 2000 de centimetri cubi), câștigător a fost Ioan Tirpe din Oradea, urmat de Florin Stecka din Satu Mare și Andrei Uram din Oradea.

Următoarele etape vor fi organizate pe 14 iunie, 23 august și 11 octombrie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult