Categorized | Oradea

Bihorenii, tot mai interesați de cursul de „Logistician Gestiune Flux”!

Deşi sunt la aproximativ 300 de kilometri distanță de Tîrgu-Mureș, pe bihoreni nu îi împiedică să se perfecționeze ori să învețe o meserie nouă. Zeci de persoane din Bihor se arată extrem de interesate, în ultima perioadă, de cursul „Logistician Gestiune Flux”, unic pe țară, lansat de Centrul de Instruire Tabula din Tîrgu-Mureș.

Fie că își doresc să se reprofileze, ori lucrează deja de ani buni în acest domeniu, cursanții, ori cei care și-au propus să se înscrie la aceste module, își doresc o meserie recunoscută în UE și, mai ales, cunoștințe noi.

Și asta deoarece Logistica reprezintă un domeniu vedetă spre care se îndreaptă tot mai mulți români. Loviți de criza financiară tot mai mulți bihoreni sunt nevoiți să îşi caute un job nou, de multe ori chiar într-un alt domeniu decât cel în care lucraseră anterior.

Și nici nu e de mirare. Potrivit directorului ONG-ului mureșean, meseria de Logistician Gestiune Flux este una foarte bine plătită, atât în țară cât și în străinătate și este de durată.

„Ne-am gândit să acredităm acest curs după ce am observat că tot mai mulți români se îndreapta spre acest domeniu, devenit în timp unul vedetă. A durat mai bine de un an și jumătate această procedură, însă a meritat. Suntem singurii din România care putem în acest moment să oferim acest pachet.

Dovadă și faptul că la acest curs avem persoane înscrise din Banat, Muntenia, Moldova, Transilvania. Majoritatea dintre ei lucrează în domeniu, însă nu au un document care să le evidențieze cunoștințele.

Pentru a parcurge acest curs e nevoie de timp, răbdare și studiu. Cursanții trebuie să urmeze o parte teoretică și una practică, iar la sfârșit vor susține un examen scris, deloc ușor”

susține directorul ONG-ului mureșean, Laszlo Tunde.

1.000 de euro în Occident, 1.700 de lei în România!

 

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare sau celor care urmează o facultate. Acesta durează 5 luni, două luni de teorie și trei luni de practică în unități specializate.

„Un logistian gestiune flux se ocupă de tot ce ţine de logistică într-o companie sau instituţie publică. Planificare sau gestiune. În străinătate, instruirea într-un singur modul costa în jur de 1.000 de euro, dar la noi toate modulelel se pot face cu doar 1.700 de lei”

a explicat, pentru Oradea Press, Alexandra Muntean, colaborator al Centrului de Instruire Tabula.

Partea practică a cursurilor se poate realiza chiar în Bihor. Pentru grupurile organizate de minimum 15 persoane, reprezentanții asociației se deplasează și în alte județe. Mai multe detalii gasiti pe  site-ul asociației: www.atab.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Bihorenii, tot mai interesați de cursul de „Logistician Gestiune Flux”!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] OradeaPress—Bihorenii, tot mai interesați de cursul de „Logistician Gestiune Flux”!, Ichim […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult