Categorized | Oradea

Bihorenii, tot mai interesați de cursul de „Logistician Gestiune Flux”!

Deşi sunt la aproximativ 300 de kilometri distanță de Tîrgu-Mureș, pe bihoreni nu îi împiedică să se perfecționeze ori să învețe o meserie nouă. Zeci de persoane din Bihor se arată extrem de interesate, în ultima perioadă, de cursul „Logistician Gestiune Flux”, unic pe țară, lansat de Centrul de Instruire Tabula din Tîrgu-Mureș.

Fie că își doresc să se reprofileze, ori lucrează deja de ani buni în acest domeniu, cursanții, ori cei care și-au propus să se înscrie la aceste module, își doresc o meserie recunoscută în UE și, mai ales, cunoștințe noi.

Și asta deoarece Logistica reprezintă un domeniu vedetă spre care se îndreaptă tot mai mulți români. Loviți de criza financiară tot mai mulți bihoreni sunt nevoiți să îşi caute un job nou, de multe ori chiar într-un alt domeniu decât cel în care lucraseră anterior.

Și nici nu e de mirare. Potrivit directorului ONG-ului mureșean, meseria de Logistician Gestiune Flux este una foarte bine plătită, atât în țară cât și în străinătate și este de durată.

„Ne-am gândit să acredităm acest curs după ce am observat că tot mai mulți români se îndreapta spre acest domeniu, devenit în timp unul vedetă. A durat mai bine de un an și jumătate această procedură, însă a meritat. Suntem singurii din România care putem în acest moment să oferim acest pachet.

Dovadă și faptul că la acest curs avem persoane înscrise din Banat, Muntenia, Moldova, Transilvania. Majoritatea dintre ei lucrează în domeniu, însă nu au un document care să le evidențieze cunoștințele.

Pentru a parcurge acest curs e nevoie de timp, răbdare și studiu. Cursanții trebuie să urmeze o parte teoretică și una practică, iar la sfârșit vor susține un examen scris, deloc ușor”

susține directorul ONG-ului mureșean, Laszlo Tunde.

1.000 de euro în Occident, 1.700 de lei în România!

 

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare sau celor care urmează o facultate. Acesta durează 5 luni, două luni de teorie și trei luni de practică în unități specializate.

„Un logistian gestiune flux se ocupă de tot ce ţine de logistică într-o companie sau instituţie publică. Planificare sau gestiune. În străinătate, instruirea într-un singur modul costa în jur de 1.000 de euro, dar la noi toate modulelel se pot face cu doar 1.700 de lei”

a explicat, pentru Oradea Press, Alexandra Muntean, colaborator al Centrului de Instruire Tabula.

Partea practică a cursurilor se poate realiza chiar în Bihor. Pentru grupurile organizate de minimum 15 persoane, reprezentanții asociației se deplasează și în alte județe. Mai multe detalii gasiti pe  site-ul asociației: www.atab.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Bihorenii, tot mai interesați de cursul de „Logistician Gestiune Flux”!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] OradeaPress—Bihorenii, tot mai interesați de cursul de „Logistician Gestiune Flux”!, Ichim […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult