Categorized | Oradea

Cartea „Afacerea Roșia Montană” va fi lansată şi la Oradea!

Cartea „Afacerea Roșia Montană”, de Mihai Goțiu, va fi lansată vineri, 11 aprilie 2014, la ora 17.00, la Hotel Continental în Oradea. Cu ocazia lansării, cartea va putea fi achiziționată cu 20% reducere.

Cu ocazia lansării va avea loc și proiecția documentarului de scurt-metraj „Zidurile. Making of”, realizat de Mihai Goțiu și inspirat de proiectul „Adoptă o casă la Roșia Montană”. Mihai Goțiu va răspunde întrebărilor celor prezenți legate de proiectul minier de la Roșia Montană, dezvoltările alternative ale zonei propuse de societatea civilă, implicare civică, dar și despre problemele generale ale exploatării resurselor minerale ale României.

Apărută la sfârșitul anului trecut, „Afacerea Roșia Montană” reprezintă rezultatul unei investigații jurnalistice de peste 11 ani, care tratează subiectul sub toate aspectele lui – apariția și dezvoltarea afacerii, conexiunile ei politice și economice pe plan național și internațional, coruperea presei și a jurnaliștilor, analiza proiectului minier și nașterea și creșterea celei mai importante mișcări civice din România, din ultimul sfert de secol.

Cartea a fost foarte bine primită atât de către public (primul tiraj epuizându-se în mai puțin de două luni), cât și de critica de specialitate, fiind distinsă cu Premiul Criticatac, Cartea Anului în ancheta Revistei „Cultura” și în Top Cultura 2013 realizat de „Adevărul” și nominalizată la Premiile „Observator cultural 2014”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult