Categorized | Oradea

Cartea „Afacerea Roșia Montană” va fi lansată şi la Oradea!

Cartea „Afacerea Roșia Montană”, de Mihai Goțiu, va fi lansată vineri, 11 aprilie 2014, la ora 17.00, la Hotel Continental în Oradea. Cu ocazia lansării, cartea va putea fi achiziționată cu 20% reducere.

Cu ocazia lansării va avea loc și proiecția documentarului de scurt-metraj „Zidurile. Making of”, realizat de Mihai Goțiu și inspirat de proiectul „Adoptă o casă la Roșia Montană”. Mihai Goțiu va răspunde întrebărilor celor prezenți legate de proiectul minier de la Roșia Montană, dezvoltările alternative ale zonei propuse de societatea civilă, implicare civică, dar și despre problemele generale ale exploatării resurselor minerale ale României.

Apărută la sfârșitul anului trecut, „Afacerea Roșia Montană” reprezintă rezultatul unei investigații jurnalistice de peste 11 ani, care tratează subiectul sub toate aspectele lui – apariția și dezvoltarea afacerii, conexiunile ei politice și economice pe plan național și internațional, coruperea presei și a jurnaliștilor, analiza proiectului minier și nașterea și creșterea celei mai importante mișcări civice din România, din ultimul sfert de secol.

Cartea a fost foarte bine primită atât de către public (primul tiraj epuizându-se în mai puțin de două luni), cât și de critica de specialitate, fiind distinsă cu Premiul Criticatac, Cartea Anului în ancheta Revistei „Cultura” și în Top Cultura 2013 realizat de „Adevărul” și nominalizată la Premiile „Observator cultural 2014”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult