Categorized | Cultură

Fotografii din Polonia, într-o expoziţie inedită, la Oradea!

Fotografie fără frontiere, aşa ar putea fi intitulată expoziţia celor 24 de artişti din Polonia, expoziţie care va fi vernisată vineri, 11 aprilie 2014, la Oradea. Evenimentul se va desfăşura de la ora 18.00, la Galeria Euro Foto Art, în prezenţa unui grup de artişti fotografi din Krosno.

Expoziţia artiştilor fotografi polonezi a fost alcătuită din 100 de fotografii de format 50 x 50 cm realizate de: Robert Bogacz, Jerzy Bryła, Waldemar Czado, Zdzisław Gil, Jan Grudysz, Łukasz Grudysz, Mariusz Kasza, Stanisław Klimek, Łukasz Kozłowski, Robert Kubit, Edward Marszałek, Paweł Matelowski, Stanisław Materniak, Stanisław Nawracaj, Przemysław Niepokój, Tomasz Okoniewski, Antoni Panek, Jacek Szarek, Tomasz Świątek, Wacław Turek, Dariusz Wilk, Jan Wojciech Wroński, Jerzy Wygoda şi Ryszard Zagórski.

Vernisajul va avea loc vineri, 11 aprilie 2014, la ora 18:00 în prezenţa unui grup de artişti fotografi din Krosno format din: Waclaw Turek (preşedintele Fotoclubului), Andrzej Swierczek, Pawel Matelowski şi Lukasz Grudysz.

La eveniment va participa şi Mircea Jacan, directorul delegat al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Bihor. Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetul de Clarinet „Sadler” din Oradea. Expoziţia va fi deschisă oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

În cadrul Protocolului de parteneriat, care urmează să fie semnat cu această ocazie, va fi vernisat în etapa premergătoare a Festivalului European de Fotografie, în data de 30 aprilie 2014 la Regione Centrum Kultur Pogranicza w Krośnieul expoziţia reprezentativă a membrilor Asociaţiei „Euro Foto Art şi Clubului Fotografic „Nufărul” Oradea, intitulată „Dialog”.

Fotoclubul din Krosno a fost fondată în 2001,  fiind urmaşul Societăţii Fotografice Krosno, care activa prin anii 1970. Membrii fotoclubului diferă  după vârstă și experiență . Mulți dintre ei se pot lăuda cu diferite premii la concursurile regionale și naționale.

Scopul Fotoclubului este să promoveze orașul Krosno cu zonele înconjurătoare ale acestuia. Fotoclubul intreţine relaţii de colaborare cu organizaţii similare din Republica Cehă, România, Slovacia și Ucraina.

Din lucrările membrilor au fost organizate în oraşul Krosno 13 expoziţii, care au avut succes atât acasă  cât şi în străinătate.

Noua expoziţie organizată în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până pe 8 mai 2014, în zilele de lucru între orele 07:00 – 19:00, accesul publicului fiind gratuit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult