Categorized | Oradea

Coridoare verzi de-a lungul Peţei şi în Ioşia!

Primăria Oradea va derula până în 2015 un proiect care constă în amenajarea de-a lungul Peţei a unui coridor verde ce va cuprinde o pistă de biciclete pe o lungime de peste 5 km, parcuri, terenuri de sport şi de joacă pentru copii. Totodată, pe strada Barcăului urmează să fie amenajată, în perioada următoare, o zonă de agrement, care va deveni coridorul verde al cartierului Ioşia.

Proiectul a fost prezentat vineri, 11 aprilie, de către primarul Ilie Bolojan, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate pe teren.

„Oradea are două coridoare verzi, cel al Crişului Repede, care este deja în cea mai mare parte amenajat, şi cel al Peţei, pe care dorim să-l definitivăm până în 2015.

Cele două coridoare vor fi legate între ele prin piste de biciclete”

a spus primarul Ilie Bolojan, care a msi adăugat că noul coridor al Peţei va funcţiona şi ca zonă de acces către zonele limitrofe, zonele comerciale Lotus sau Auchan-Obi, zona Universităţii sau zona şcolară Partenie Cosma – Liceul cu Program Sportiv.

În vederea realizării acestui proiect,  în a doua jumătate a lunii aprilie se va organiza licitaţia pentru amenajarea pistei de biciclete din fonduri transfrontaliere. La sfârşitul lunii se va semna contractul de execuţie şi până în septembrie 2014 pista va fi realizată pe toată lungimea Peţei.

De-a lungul coridorului verde al Peţei vor fi amenajate parcuri şi terenuri de sport. De asemenea, se va realiza reţeaua de iluminat de-a lungul Peţei pe porţiunile pe care nu este încă amenajată.

Coridor verde şi în cartierul Ioşia

 

Tot în cadrul conferinţei de vineri, Ilie Bolojan a mai anunţat că pe strada Barcăului urmează să fie amenajată, în perioada următoare, o zonă de agrement, care va deveni coridorul verde al cartierului Ioşia.

Această zonă, situată între străzile Oneştilor şi Densuseanu, în lungime de peste 1.200 de metri, va cuprinde spaţii verzi pe o suprafaţă de 3 hectare şi terenuri de sport pe alte 2 hectare.

Coridorul verde va fi creat în zona mediană a străzii Barcăului, aflată în cea mai mare parte în proprietatea Primăriei Oradea, pe care în prezent se găsesc diverse construcţii improvizate, depozite de fier vechi şi terenuri virane.

Acest coridor verde al cartierului Ioşia va fi creat treptat, pe măsură ce vor fi mutate depozitele ce se găsesc aici. În acest sens, urmează ca într-o şedinţă a Consiliului Local să fie înaintat un proiect de hotărâre prin care să se interzică funcţionarea depozitelor de fier vechi în interiorul oraşului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult