Categorized | Oradea

Parcul Salca va fi inaugurat în două luni!

Au mai rămas mai puţin de două luni până pe 1 iunie, dată la care parcul Salca din zona Lotus va fi inaugurat. Conform municipalităţii, urmează să fie plantate ierburi decorative, garduri vii, trandafiri, bambuși, arbori și arbuști, dar și plante de apă și de mlaștină.

Lucrările la Parcul Salca au început în 2013 și vor fi finalizate până la 1 iunie 2014. Parcul va avea o suprafață de 3,4 hectare, cu 23.212 mp de spații verzi, 5.533 mp de alei și 5.354 mp de suprafețe cu apă, respectiv bazin decorativ, pârâu și lac.

Pe suprafața verde urmează să fie plantate ierburi decorative, garduri vii, trandafiri, bambuși, arbori și arbuști, dar și plante de apă și de mlaștină.

„Acest parc este o realizare pentru locuitorii din zona Lotus-Salca care nu aveau aici un spațiu verde de o asemenea magnitudine.

Așteptăm cu nerăbdare să-l inaugurăm pe data de 01 iunie și ne dorim să continuăm prin amenajarea Parcului Salca 2, pentru care am realizat deja proiectul și care va veni în continuarea acestui parc, pe aproximativ 2/3 din suprafața lui”

a declarat Ovidiu Mureșan, viceprimarul municipiului Oradea.

În următoarele săptămâni, în parcul Salca vor fi montate panourile informative, băncile, coșurile de gunoi, fântânile, rețeaua de iluminat exterior, WC-urile ecologice, țarcul pentru câini şi foișorul.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult