Categorized | Oradea

Parcul Salca va fi inaugurat în două luni!

Au mai rămas mai puţin de două luni până pe 1 iunie, dată la care parcul Salca din zona Lotus va fi inaugurat. Conform municipalităţii, urmează să fie plantate ierburi decorative, garduri vii, trandafiri, bambuși, arbori și arbuști, dar și plante de apă și de mlaștină.

Lucrările la Parcul Salca au început în 2013 și vor fi finalizate până la 1 iunie 2014. Parcul va avea o suprafață de 3,4 hectare, cu 23.212 mp de spații verzi, 5.533 mp de alei și 5.354 mp de suprafețe cu apă, respectiv bazin decorativ, pârâu și lac.

Pe suprafața verde urmează să fie plantate ierburi decorative, garduri vii, trandafiri, bambuși, arbori și arbuști, dar și plante de apă și de mlaștină.

„Acest parc este o realizare pentru locuitorii din zona Lotus-Salca care nu aveau aici un spațiu verde de o asemenea magnitudine.

Așteptăm cu nerăbdare să-l inaugurăm pe data de 01 iunie și ne dorim să continuăm prin amenajarea Parcului Salca 2, pentru care am realizat deja proiectul și care va veni în continuarea acestui parc, pe aproximativ 2/3 din suprafața lui”

a declarat Ovidiu Mureșan, viceprimarul municipiului Oradea.

În următoarele săptămâni, în parcul Salca vor fi montate panourile informative, băncile, coșurile de gunoi, fântânile, rețeaua de iluminat exterior, WC-urile ecologice, țarcul pentru câini şi foișorul.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult