Categorized | Oradea

Magazin nou de pompe funebre în Cimitirul Rulikowski

Lucrările din Cimitirul Municipal Rulikowski s-au finalizat săptămâna aceasta cu realizarea unui magazin de pompe funebre, amplasat lângă sediul administrativ, cu o valoare de peste 67 de mii de lei, fără TVA, vechiul magazin de pe strada Primăriei încetându-și activitatea. Totodată, a fost amenajat un vestiar modern pentru personal, cu o investiție de 27 de mii de lei, fără TVA.

În noiembrie 2013, a început asfaltarea aleilor din cimitir, între parcelele 28 și 139, aproximativ 10.000 mp, în prezent toate aleile fiind asfaltate. Valoarea investiției se ridică la aproape 420 de mii de lei, fără TVA.

Luni, 14 aprilie, s-a finalizat și realizarea unui monument în memoria persoanelor decedate ale căror rămășițe au fost exhumate și mutate din fostul Cimitir Seleuș și Olosig și care au fost reînhumate în Cimitirul Rulikowski.

„Pe monument au fost trecute numele celor 202 persoane ale căror oseminte au fost reînhumate aici.

Urmează ca în ziua de joi, 24 aprilie 2014, înainte de Paștile Morților, să aibă loc o slujbă de sfințire a monumentului și de pomenire, oficiată de preoți ai cultelor cărora au aparținut persoanele înmormântate.

Acest monument a fost realizat din sponsorizare, iar celelalte lucrări au fost efectuate din surse proprii”

a declarat Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult