Categorized | Oradea

Poliţişti locali din cinci judeţe se şcolesc la Oradea!

Începând de luni, 14 aprilie, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea o nouă serie de poliţişti locali a început cursurile de pregătire. Aceştia provin de la şapte primării din judeţele Arad, Maramureş, Sălaj, Timişoara şi Satu-Mare.

Cei 55 de poliţişti locali vor desfăşura, pe parcursul a trei luni, cursul de iniţiere în carieră, în baza unui curriculum de pregătire, structurat pe pregătire generală, ordine publică şi circulaţie pe drumurile publice, având la bază formarea de competenţe profesionale specifice activităţii şi îndeplinirea atribuţiilor din Legea Poliţie Locale.

Deschiderea oficială a cursului a avut loc luni, 14 aprilie, începând cu ora 08.00, în sala multifuncţională „Gheorghe Miclăuş”. Directorul adjunct pentru învăţământ, comisarul şef de poliţie Ionel Hotnoga a urat bun venit noilor cursanţi şi le-a prezentat în ce va consta pregătirea lor, cerinţele instituţiei şi obligaţiile legate de cursul de iniţiere în carieră.

În continuare poliţiştii locali au participat la o serie de instructaje specifice, pe diferite domenii, de la securitate şi sănătate în muncă, accesul în instituţie, accesul în spaţiile şcolii, modul şi locul de servire a mesei, protecţia informaţiilor clasificate şi alte probleme organizatorice.

După finalizarea acestor activităţi, cursanţii au fost predaţi comisarului şef de poliţie Bogdan Creţu – şeful Catedrei de Ordine Publică din cadrul şcolii, care este şi îndrumătorul de curs. Începând de marţi, 15 aprilie, noii cursanţi au început procesul de pregătire.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Poliţişti locali din cinci judeţe se şcolesc la Oradea!”

  1. Ionel spune:

    Nu stiam ca politia comunitara mai exista, din cate aflasem se cam inchisese din acele sectii ale politiei de proximitate.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult