Categorized | Oradea

Poliţişti locali din cinci judeţe se şcolesc la Oradea!

Începând de luni, 14 aprilie, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea o nouă serie de poliţişti locali a început cursurile de pregătire. Aceştia provin de la şapte primării din judeţele Arad, Maramureş, Sălaj, Timişoara şi Satu-Mare.

Cei 55 de poliţişti locali vor desfăşura, pe parcursul a trei luni, cursul de iniţiere în carieră, în baza unui curriculum de pregătire, structurat pe pregătire generală, ordine publică şi circulaţie pe drumurile publice, având la bază formarea de competenţe profesionale specifice activităţii şi îndeplinirea atribuţiilor din Legea Poliţie Locale.

Deschiderea oficială a cursului a avut loc luni, 14 aprilie, începând cu ora 08.00, în sala multifuncţională „Gheorghe Miclăuş”. Directorul adjunct pentru învăţământ, comisarul şef de poliţie Ionel Hotnoga a urat bun venit noilor cursanţi şi le-a prezentat în ce va consta pregătirea lor, cerinţele instituţiei şi obligaţiile legate de cursul de iniţiere în carieră.

În continuare poliţiştii locali au participat la o serie de instructaje specifice, pe diferite domenii, de la securitate şi sănătate în muncă, accesul în instituţie, accesul în spaţiile şcolii, modul şi locul de servire a mesei, protecţia informaţiilor clasificate şi alte probleme organizatorice.

După finalizarea acestor activităţi, cursanţii au fost predaţi comisarului şef de poliţie Bogdan Creţu – şeful Catedrei de Ordine Publică din cadrul şcolii, care este şi îndrumătorul de curs. Începând de marţi, 15 aprilie, noii cursanţi au început procesul de pregătire.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Poliţişti locali din cinci judeţe se şcolesc la Oradea!”

  1. Ionel spune:

    Nu stiam ca politia comunitara mai exista, din cate aflasem se cam inchisese din acele sectii ale politiei de proximitate.

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult