Categorized | Educatie

Studenţii au învăţat de la SMURD cum să acorde primul ajutor!

Biblioteca Universității din Oradea a fost marţi, 15 aprilie, gazda unei „instruiri” pentru acordarea primului ajutor, adresată studenţilor şi profesorilor. Cursul a fost ţinut de medicii Adriana Chereji și Aurelian Bulzan la SMURD Oradea.

Evenimentul a început la ora 15.00 şi a răspuns la întrebarea „Ce este și cum se acordă primul ajutor?”. Scopul lui l-a constituit instruirea participanțior în acordarea primului ajutor, atât teoretic cât și prin exerciții practice. Adriana Chereji și Aurelian Bulzan le-au „predat” studenților cunoștințe teoretice, aplicații practice, metode și tehnici legate de oferirea primului ajutor.

„Instructajul” a avut un real succes datorită mulțimii de întrebări din partea studenților, puse pe parcursul acțiunii, dar mai ales prin interesul lor de a face parte din echipa de voluntariat a UPU SMURD.

În urma întâlnirii, o parte dintre studenţii s-au şi înscris la SMURD, acolo unde sunt aşteptaţi şi alţi voluntari care să aplice pentru cursul de instruire avansată, la finalul căruia se vor putea alege cu un permis de intrare în echipa de voluntariat SMURD.

Evenimentul a fost organizat de revista Principii a Universității din Oradea în colaborare cu Asociația Studenților Farmaciști Oradea (ASFO).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult