Categorized | Oradea

Au spus NU doar de ochii lumii. 40 de câini au fost eutanasiați în adăpostul de la Oradea!

Deși în prima lună din 2014 dădeau asigurări că nu vor eutanasia câinii decât dacă numărul lor va depăși 150, reprezentanții Administrației Domeniului Public (ADP) Oradea au ucis 40 de animale în doar o săptămână, în conduțiile în care în adăpost erau 137 de patrupede. Grav este nu doar că municipalitatea una promite și alta face ci și că eutanasierea patrupedelor va continua pe motivul că… ar costa mai puțin.

Situația de la adăpostul din Oradea a fost adusă în atenția opiniei publice prin intermediul unui comunicat al Asociației Happy Dogs and other Animals.

„În cursul dimineții de 26 aprilie, Ana Chiperi împreuna cu alți iubitori de animale, printre care și Mirela Pamfil, Gabriella Cioara și Ecaterina Pop s-a deplasat la Adapostul Public din Oradea de pe str. Coriolan Hora, nr. 6, pentru a vizita câinii comunitari. Ajunși acolo, au constatat cu stupoare că numarul câinilor s-a injumătățit, multe țarcuri fiind goale.

S-au adresat administratorului Călin Ardelean cerându-i o explicatie, acesta comunicându-le cu seninîtate și calm, că s-a inceput eutanasierea câinilor și că acțiunea va continua pentru toți câinii care au crotaliu aplicat”

se afirmă în comunicatul Asociației Happy Dogs and other Animals Oradea, semnat de președintele Ana Chiperi.

Iubitorii de animale mai afirmă că asupra lui Cosmin Simonca, veterinarul adăpostului, planează suspiciunea de cruzime față de animale și abuz în serviciu contra intereselor publice, fapte ce constituie obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecatoriei Oradea.

La finalul comunicatului, reprezentanții Asociației Happy Dogs pun mai multe întrebări:

„Se eutanasiază câinii comunitari ca formă de răzbunare pentru plângerile depuse de către iubitorii de animale la Parchetul de pe lânga Judecătoria Oradea sau ca o formă de intimidare a acestora? De ce atâta graba în eutanaseirea câinilor comunitari, domnilor reprezentanți, aleși ai noștri? Românii sunt însetați de sânge?!”.

Reprezentanții ADP nu au ascuns faptul că au eutanasiat 40 de animale, ba mai mult, au spus că eutanasierile vor continua până când în depozit vor rămâne doar câini sosiți cu mai puţin de 14 zile în urmă, așa cum scrie în Lege (258/2013).

Deși nu au făcut comentarii cu privire la promisiunea făcută în luna ianuarie (aceea de a nu eutanasia câini decât dacă numărul lor depășesște 150), reprezentanții ADP au spus sec că se pune în aplicare legea și au dat de înțeles că eutanasierea patrupedelor scade banii pentru întreținerea acestora.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult